Kinoalı Siyah Sarımsak Püreli Tavuk
Açıklama:
Geleneksel Taşköprü Sarımsağı ile Güney Amerika’nın Avokado’sunun muhteşem birleşimi Gastronometro Şefi Vedat Demir’in yorumuyla sofralarınıza konuk oluyor.
Malzemeler:
- Metro Chef Sade Tahin Helvası 300 gr
- 200 gram Karışık Kinoa
- 4 adet Avokado
- 8 adet Cherry Domates
- 1 adet Çengelköy Salatalık
- 40 gram Karadut
- 40 gram Kuru Kızılcık
- 600 gram Tavuk Göğsü
- 1 adet Misket Limonu
- 20 gram Siyah Sarımsak Püresi
- 30 ml Zeytinyağı
- Tuz
Hazırlanışı:
Kinoalar 10 dakika haşlandıktan sonra daha fazla pişmesini önlemek için soğuk sudan geçirilir. Tavuk göğsü zeytinyağı ,tuz ve siyah sarımsak ile marine edildikten sonra tavada yüksek ateşte pişirilir. Avokado, domates ve salatalık iri bir şekilde doğranır. Bütün malzemeler derin bir kaseye yerleştirilir ve üzerine misket limonu suyu ve zeytinyağı eklenerek servis edilir.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Akdeniz mutfağı
Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği, Salata
Pişirme Süresi: 20 dk
Hazırlama Süresi: 10 dk
Toplam Süre: 30 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
yemek tarifi, salata, kinoa, sağlıklı, sarımsak, avokado