Kinoalı Siyah Sarımsak Püreli Tavuk

Kinoalı Siyah Sarımsak Püreli Tavuk

Açıklama:

Geleneksel Taşköprü Sarımsağı ile Güney Amerika’nın Avokado’sunun muhteşem birleşimi Gastronometro Şefi Vedat Demir’in yorumuyla sofralarınıza konuk oluyor.

 

Malzemeler:

  • Metro Chef Sade Tahin Helvası 300 gr
  • 200 gram Karışık Kinoa
  • 4 adet Avokado
  • 8 adet Cherry Domates
  • 1 adet Çengelköy Salatalık
  • 40 gram Karadut
  • 40 gram Kuru Kızılcık
  • 600 gram Tavuk Göğsü
  • 1 adet Misket Limonu
  • 20 gram Siyah Sarımsak Püresi
  • 30 ml Zeytinyağı
  • Tuz

 

Hazırlanışı:

Kinoalar 10 dakika haşlandıktan sonra daha fazla pişmesini önlemek için soğuk sudan geçirilir. Tavuk göğsü zeytinyağı ,tuz ve siyah sarımsak ile marine edildikten sonra tavada yüksek ateşte pişirilir. Avokado, domates ve salatalık iri bir şekilde doğranır. Bütün malzemeler derin bir kaseye yerleştirilir ve üzerine misket limonu suyu ve zeytinyağı eklenerek servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği, Salata

Pişirme Süresi: 20 dk

Hazırlama Süresi: 10 dk

Toplam Süre: 30 dk

 

yemek tarifi, salata, kinoa, sağlıklı, sarımsak, avokado