Kefir Ayran Aşı Çorbası

Kefir Ayran Aşı Çorbası

Açıklama:

Beslenme alışkanlıklarına probiyotikleri eklemek isteyenler için şeflerimizden Vedat Demir’den kefir ayran aşı çorbası tarifi!  

 

Malzemeler:

  • 100 gram Karabuğday
  • 50 gram Nohut
  • 1 litre Kefir
  • 1 adet Lime
  • 50 ml Zeytinyağı
  • 3 gram Beyaz Biber
  • 2 gram Kuru Nane
  • Tuz
  • 30 gram Dereotu
  • 10 gram Kişniş

 

Hazırlanışı:

Bir gece önceden ıslatılmış nohut ve karabuğdaylar haşlanır. Bir kabın içerisine alınan kefire dereotu, kişniş, tuz, biber, nane ve lime suyu eklenerek tatlandırılır. Haşlanmış olan nohut ve buğday da eklendikten sonra karıştırılır. Üzerine zeytinyağı dökülerek servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği, Çorba

Pişirme Süresi: 30 dk

Hazırlama Süresi: 20 dk

Toplam Süre: 50 dk

 

yemek tarifi, çorba, ayran, kefir, probiyotik, prebiyotik