Karpuz&Misket Limon Sorbet
Açıklama:
Pastane şeflerimizden Mert Eker’den yaz sıcaklarında sürekli yemek isteyeceğiniz ferah bir tatlı tarifi: Karpuz & Misket Limon Sorbe!
Malzemeler:
- 500 ml Karpuz Suyu
- 100 ml Misket Limonu Suyu
- 150 gram Şeker
- 300 ml Su
- 60 gram Glikoz
- 25 gram Nane Yaprağı
Hazırlanışı:
Karpuz suyu, misket limonu suyu, su ve şeker karıştırılarak bir tencerede ısıtılır. Diğer malzemeler eklenerek karışım 90 dereceye gelene kadar ısıtma işlemine devam edilir. Nane yaprakları küçük parçalar halinde doğranarak karışıma ilave edilir. Dondurulan karışım buzlukta dinlendirilerek yarım saat aralıklarla çırpma teliyle çırpılır. Çırpma ve dinlendirme işlemi 5-6 defa uygulandıktan sonra kıvam alan sorbe servis edilir.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Akdeniz mutfağı
Kategori: Tatlı
Pişirme Süresi: 15 dk
Hazırlama Süresi: 20 dk
Toplam Süre: 35 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
Tatlı, sorbe, sorbet, lime, misket, limon, karpuz