Karpuz Salatası
Açıklama:
Sıcak yaz günlerinde sofranıza eşlik edecek serinletici bir salata alternatifi. Gastronometro Şefleri’nden Karpuz Salatası.
Malzemeler:
- 500 gram Karpuz
- 2 adet Lime
- 200 gram Ezine Peyniri
- 100 gram Sarı Cherry Domates
- 100 gram Kırmızı Cherry Domates
- 100 gram Çengelköy Salatalık
- 50 gram Izgara Yeşil Zeytin
- 25 gram Jalapeno Biber
- 20 gram Fesleğen
- 20 gram Maydanoz Mikro Filizi
- 60 ml Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı:
Karpuzun çekirdekleri ayıklanır ve küçük küpler halinde kesilir. Domatesler ve ızgara zeytinler ikiye kesilir. Ezine beyaz peynir küçük küpler halinde doğranır. Salatalıklar slicer yardımı ile ince ince dilimlenir. Jalapeno biberler de ince jülyen (kibrit gibi) şeklinde doğranır. Bir kabın içerisinde fesleğen, lime kabuğu, lime suyu, tuz, biber ve zeytinyağı konulur blender yardımı ile çekilerek homojen bir sos elde edilir. Bütün malzemeler sırası ile tabağa konulur ve sos dökülür, mikro filiz ile süslenerek servis edilir.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Akdeniz mutfağı
Kategori: Salata
Pişirme Süresi: 0 dk
Hazırlama Süresi: 10 dk
Toplam Süre: 10 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
yemek tarifi, salata, yaz, yaz salatası, karpuz, ezine