Karadutlu Dondurma

Karadutlu Dondurma

Açıklama:

Şeflerimizden Mert Eker’den yaz ayları için sağlıklı ve evde kolayca yapabileceğiniz bir dondurma tarifi: karadutlu dondurma! 

 

Malzemeler:

  • 600 ml Süt
  • 200 ml Krema
  • 200 gram Şeker
  • 10 gram saf Salep
  • 350 gram Karadut
  • 10 yaprak Taze Nane

 

Hazırlanışı:

Şeker ve salebi tencerenin içerisine alıp karıştırın. Üzerine 200 ml soğuk sütü ekleyip hızlıca karıştırın ve 10 dk bekleyin. Kalan sütü ve kremayı ekleyip homojen olana dek tekrar karıştırın. Karadutların saplarını ayıklayıp taze nanelerle beraber mutfak robotundan geçirin. Süt karışımını 5 dk kaynatın ve karadut püresini ekleyelim 5 dk daha kaynatın. Karışımı bir kaba aktarıp üzeri açık şekilde buzdolabında soğutun. Tamamen soğuyan karışımı el blender’ı yardımıyla çektikten sonra buzluk kısmına koyun. Yarım saat aralıklarla 4 kere daha karışımı blendırla çekerek pürüzsüz bir dondurma elde edebilirsiniz. 

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Tatlı

Pişirme Süresi: 10 dk

Hazırlama Süresi: 20 dk

Toplam Süre: 30 dk

 

Tatlı, dondurma, karadut, yaz