Kara Pirinçli Badem Tatlısı

Kara Pirinçli Badem Tatlısı

Açıklama:

Pastane şeflerimizden Mert Eker’den probiyotik beslenenler için lezzetli bir tatlı alternatifi: kara pirinçli badem tatlısı!

 

Malzemeler:

  • 40 gram Kara Pirinç
  • 60 gram Nişasta
  • 1 litre Badem Sütü
  • 120 gram Bal
  • 2 gram Toz Vanilya
  • 100 ml Hindistan Cevizi Sütü

 

Hazırlanışı:

Kara pirinç ve badem sütü, pirinç yumuşayıncaya dek pişirilir. Nişasta çok az su eklenerek açılır ve kaynayan süte eklenir. Toz vanilya ve bal eklendikten sonra altı kapatılır. Kaselere paylaştırıldıktan sonra soğutulup üzerine hindistan cevizi sütü gezdirilerek servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Vegan mutfağı

Kategori: Tatlı

Pişirme Süresi: 15 dk

Hazırlama Süresi: 10 dk

Toplam Süre: 25 dk

 

Tatlı, vegan, badem, pirinç, siyah, kara