Kakaolu Pişmeyen Kurabiye
Açıklama:
Kahvelerinizin yanında servis edebileceğiniz, pişirmeye gerek kalmayan, çok lezzetli bir tarif; Kakaolu Pişmeyen Kurabiye.
Malzemeler:
- 75 gram Hindistan Cevizi Yağı
- 110 gram Bal
- 75 ml Badem Sütü
- 15 gram Kakao
- 90 gram Yer Fıstığı Ezmesi
- 5 gram Toz Vanilya
- 115 gram Yulaf Ezmesi
Hazırlanışı:
Hindistan cevizi yağını küçük bir tencereye alın ve eritin. Badem sütü, kakao, toz vanilyayı ekleyip 2 dk kaynatın. Yer fıstığı ezmesi ve balı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Yulaf ezmesini ekleyin ve homojen olana dek karıştırın. Bir dondurma kaşığı yardımıyla toplar çıkarın ve bir tepsi üzerine yağlı kağıt serip topları dizin. Sertleşene dek buzdolabında ya da oda sıcaklığında bekletin ve servis edin.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Akdeniz mutfağı
Kategori: Tatlı
Pişirme Süresi: 2 dk
Hazırlama Süresi: 10 dk
Toplam Süre: 15 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
Tatlı, kurabiye, pişmeyen, sağlıklı