Kağıtta Zeytinyağlı Hardal Otlu Enginar

Kağıtta Zeytinyağlı Hardal Otlu Enginar

Açıklama:

Türk Mutfağı’nın klasik zeytinyağlılarından olan Enginar’I, Şeflerimizden Veysel Eren’in “Kağıtta Hardal Otlu Enginar” tarifi ile deneyin.

 

Malzemeler:

  • 4 adet Enginar
  • 100 gram Hardal Out
  • 50 ml Zeytinyağı
  • Tuz
  • Beyaz Biber
  • 1 adet Limon
  • 5 gram Dereotu
  • 2 diş Sarımsak
  • 4 adet Arpacık Soğan
  • 4 adet Bebek Havuç

 

Hazırlanışı:

Tepsi üzerine yağlı kağıt açılır ve enginarlar üzerine yerleştirilir. Ayrı bir karıştırma kabında arpacık soğan, soyulmuş bebek havuç, dereotu, sarımsak, hardal otu, tuz, limon suyu, zeytinyağı ve beyaz toz biber karıştırılır. Hazırlanan karışım enginarların üzerine yerleştirilir. 100 ml su ilave edilip yağlı kağıt kapatılır. 150 derecede 45 dakika pişirilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği, Zeytinyağlı

Pişirme Süresi: 45 dk

Hazırlama Süresi: 10 dk

Toplam Süre: 55 dk

 

yemek tarifi, enginar, zeytinyağlı, klasik, hardal, kağıt, fırın