Kağıtta Zeytinyağlı Hardal Otlu Enginar
Açıklama:
Türk Mutfağı’nın klasik zeytinyağlılarından olan Enginar’I, Şeflerimizden Veysel Eren’in “Kağıtta Hardal Otlu Enginar” tarifi ile deneyin.
Malzemeler:
- 4 adet Enginar
- 100 gram Hardal Out
- 50 ml Zeytinyağı
- Tuz
- Beyaz Biber
- 1 adet Limon
- 5 gram Dereotu
- 2 diş Sarımsak
- 4 adet Arpacık Soğan
- 4 adet Bebek Havuç
Hazırlanışı:
Tepsi üzerine yağlı kağıt açılır ve enginarlar üzerine yerleştirilir. Ayrı bir karıştırma kabında arpacık soğan, soyulmuş bebek havuç, dereotu, sarımsak, hardal otu, tuz, limon suyu, zeytinyağı ve beyaz toz biber karıştırılır. Hazırlanan karışım enginarların üzerine yerleştirilir. 100 ml su ilave edilip yağlı kağıt kapatılır. 150 derecede 45 dakika pişirilir.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Akdeniz mutfağı
Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği, Zeytinyağlı
Pişirme Süresi: 45 dk
Hazırlama Süresi: 10 dk
Toplam Süre: 55 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
yemek tarifi, enginar, zeytinyağlı, klasik, hardal, kağıt, fırın