Kağıtta Zencefilli Levrek

Kağıtta Zencefilli Levrek

Açıklama:

Pazar günü sizin sofralarınızda da balık günüyse Gastronometro şeflerinin sizlere çok lezzetli bir önerisi var: kağıtta zencefilli levrek!

Neşeli balık sofralarınıza şeflerimizden fırında pişirebileceğiniz Kağıtta Zencefilli Levrek Tarifi!  

 

Malzemeler:

  • 4 adet Levrek Fileto
  • 10 gram Zencefil
  • 20 gram Cherry Domates
  • 20 gram Limon
  • 30 gram Arpacık Soğan
  • 25 ml Zeytinyağı
  • 2 diş Sarımsak
  • 10 gram Tuz
  • 4 gram Tarhun
  • 4 adet Yağlı Kağıt
  • 50 gram Tereyağı
  • 20 gram Dereotu

 

Hazırlanışı:

Fileto levreklerin kılçıkları temizlenir, derileri ayıklanır ve kurulanır. Zencefil ve sarımsak rendelenir; domates, limon ve arpacık soğan halka şeklinde doğranır. Yağlı kağıtların içerisine balıklar konularak doğranan ve rendelenen malzemelerden eşit olarak balıkların üzerine eklenir. Tuz, tarhun ve zeytinyağı ilave edilerek yağlı kağıtlar zarf gibi hava almayacak şekilde kapatılır. 160 derece fırında 17 dk pişirilerek servis edilir. 

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği

Pişirme Süresi: 17 dk

Hazırlama Süresi: 30 dk

Toplam Süre: 50 dk

 

yemek tarifi, balık, levrek, taze baharat, zencefil, fırın, fırın kağıdı