Kağıtta Çipura, Sote Kuşkonmaz ve Midye Sos

Kağıtta Çipura, Sote Kuşkonmaz ve Midye Sos

Açıklama:

Hızlıca ve kolay hazırlanan. Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz hafif bir atıştırmalık.

 

Malzemeler:

4 porsiyon

  • Metro Chef Çipura Fileto 600-800 4 adet
  • Metro Chef Kuşkonmaz 8 adet
  • Metro Chef Soğan 1 adet
  • Metro Chef Soyulmuş Sarımsak 4 diş
  • Metro Chef Midye 10 adet
  • Metro Chef Krema 250 ml
  • Metro Chef Tereyağı 100 gr
  • Aro Zeytinyağı 10 ml
  • Aro Tuz 15 gr
  • Metro Chef Karabiber 3 gr
  • Tavuk Suyu 100 ml
  • Metro Chef Streç Film
  • Metro Chef Yağlı Kâğıt
  • Metro Chef Alüminyum Folyo

 

Hazırlanışı:

Çipuranın kılçıkları ve pulları temizlenir.

10 gr tuz ve 1 litre su karıştırılır ve çipura bu karışımın içinde 10 dakika bekletilir.

Oda sıcaklığına gelen tereyağı, fırça yardımıyla fileto çipuraya sürülür.

Streç film yardımıyla filetolar açıklık kalmayacak şekilde streçlenir.

Derin bir tencerede su 75 derece olacak şekilde ısıtılır.

Termometre yoksa, 1 litre su kaynamaya başlayınca altı kısılır ve içine 250 ml su eklenir.

Streçle sarılan filetolar 75 derece suyun içinde 5 dakika bekletilir.

Filetoların streçleri açılır. Folyo üzerine yağlı kağıt konarak, üzerine deri kısmı altta kalacak şekilde fileto yerleştirilir.

Teflon bir tava iyice ısıtılır ve hazırlanan folyo balıkla birlikte tavaya konur.

Sert kısımları kesilen kuşkonmazlar tereyağında 2 dakika kadar sotelenir.

Balık folyodan alınıp, direkt olarak tavaya konup, derisi 3 dakika kadar kızartılır ve servise hazır hale getirilir.

Zeytinyağı tavada ısıtılır ve yemeklik doğranan soğan kavrulur.

Sarımsak ve midye tavaya alınır, sotelenir.

Tavuk suyu eklenir ve kaynayında tamamı süzülür.

Süzülen sosa krema eklenir ve yarısına kadar çektirilerek servise hazır hale getirilir.

 

Detaylar:

Mutfak: ?

Kategori: ?

Pişirme Süresi: ?

Hazırlama Süresi: ?

Toplam Süre: ?

 

temek tarifi,helva,tahin,limon suyu