Izgara İstanbul Lüferi ve Türk Kahveli Anna Patates
Açıklama:
Gastronometro Şeflerinden İstanbul’un geniş mutfağından, Marmara’nın bereketli sularından çıkan Lüfer’le servis edebileceğiniz Türk Kahveli Patates reçetesi!
Malzemeler:
- 4 adet İstanbul Lüferi
- 80 ml Zeytinyağı
- 1 diş Sarımsak
- Tuz
- 800 gram Patates
- 20 gram Türk Kahvesi
- 300 gram Tereyağı
Hazırlanışı:
Balıkların içleri temizlenip, kağıt havlu yardımı ile iyice kurutulur. Zeytinyağı, sarımsak, limon çiçeği ve tuz blender yardımıyla marinasyon sosu haline getirilir ve balıklar bu sos ile en az 30 dk marine edilir. Tereyağı ocakta ısıtılır ve sütünden arındırılır. Patateslerin kabukları soyulup 2mm kalınlıkta halkalar olacak şekilde kesilir. Bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıt konur ve tereyağı ile yağlanıp bir kat patates dizilir, daha sonra tekrar patatesler yağlanır. Patateslerin arasına her iki katta bir türk kahvesi serpilir ve bu işlem patatesler bitene kadar sürdürülür. Patateslerin dizme işlemi bitince üzerine önce yağlı kağıt, sonra alüminyum folyo kapatılarak 170 derece fırında 45 dk pişirilir. Marine olan balıklar kömür ızgarasında pişirilir ve patateslerle servis edilir.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Akdeniz mutfağı
Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği
Pişirme Süresi: 45 dk
Hazırlama Süresi: 30 dk
Toplam Süre: 75 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
yemek tarifi, balık, lüfer, İstanbul, kahve, Türk Kahvesi