İstiridye Mantarından Schnitzel

İstiridye Mantarından Schnitzel

Açıklama:

Şeflerimizden Sinan Dikmen’den mantarı ve schnitzel’i değiştiren bir tarif: istiridye mantarından schnitzel! Mantarı sevmeyenler bile bayılacak!

Malzemeler:

  • 500 gram İstiridye Mantarı
  • 5 adet Yumurta
  • 100 gram Un
  • Tuz
  • Karabiber
  • 300 ml Sıvıyağ
  • 7 dal Fesleğen
  • 2 dal Taze Kekik
  • 150 gram Galeta Unu
  • 2 diş Sarımsak 

 

Hazırlanışı:

Sarmısaklar soyulur ve ince bir şekilde doğranır, fesleğen ve kekik de ince ince doğrandıkdan sonra sıvı yağ ile karıştırılır. Karışımın içerisine mantarlar eklenir ve tuz, karabiber ile tatlandırılır. Ayrı bir kapta yumurtalar çırpıllır, un ve galeta unu da ayrı ayrı kaplara alınır. Fesleğen ve kekikli karışımda marine edilmiş mantarlar sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulanır. Panelenen mantarlar kızgın ve derin yağda kızartılır. Domates sosu ile servis edilir. 

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği

Pişirme Süresi: 15 dk

Hazırlama Süresi: 20 dk

Toplam Süre: 35 dk

 

yemek tarifi, mantar, istiridye mantarı, galeta