İsotlu ve Nar Ekşili Bıldırcın Yumurta Turşusu
Açıklama:
Klasik turşu tariflerine alternatif, protein ve sağlık deposu Bıldırcın Yumurtası turşusu.
Malzemeler:
- 10 adet Bıldırcın Yumurtası
- 400 ml Elma Sirkesi
- 5 diş Sarımsak
- 5 gram Tane Karabiber
- 15 gram Kaya Tuzu
- 2 dal Taze Biberiye
- 2 dal Taze Kekik
- 10 gram İsot
- 30 ml Nar Ekşisi
- 20 gram Şeker
- 3 adet Kırmızı Pancar
Hazırlanışı:
Yumurtalar 7 dakika haşlanır ve hızlı bir şekilde buzlu su içerisinde soğumaya alınır. Kırmızı pancarlar soyulup haşlanır ve suyu ayrılır. Sirke kaynatılır, içerisine taze baharatlar, tuz, karabiber, isot, nar ekşisi ve şeker ilave edilir. Sterilize edilmiş bir kavanoz içerisine sırasıyla haşlanmış pancarlar, sarımsak ve yumurtalar dizilir; sirke karışımı ve pancar suyu ilave edilir. Ağzı sıkıca kapatılır ve dolapta minimum 10 gün bekletildikten sonra servise hazır hale gelir. 4 ay süreye kadar kullanılabilir.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Akdeniz mutfağı
Kategori: Turşu
Pişirme Süresi: 7 dk
Hazırlama Süresi: 10 dk
Toplam Süre: 17 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
yemek tarifi,helva,tahin,limon suyu