Isırgan Otu Çorbası
Açıklama:
Soğuk kış günlerinizde içinizi ısıtacak ve bağışıklığınızı arttıracak, Isırgan Otu’na hayran kalacağınız bir çorba; Isırgan Otu Çorbası
Malzemeler:
- 500 gram Isırgan Out
- 50 gram Mısır Out
- 30 gram Tereyağı
- 5 gram Sarımsak
- Tuz
- 1 litre Dana İlikli Kemik Suyu
Hazırlanışı:
Eldiven kullanarak ısırganlar doğranır ve üzerini geçecek kadar suda haşlanır. Yumuşayınca haşlama suyundan 1 bardak ayrılıp kalanı süzülür. Yapraklar bir tencereye alınır ve ayrılan 1 bardak kaynama suyu da eklenerek blenderdan geçirilir. Püre haline gelen otlara ilikli kemik suyu ilave edilerek ocağa alınır. Tel çırpıcı ile karıştırılarak yavaş yavaş mısır unu eklenir, kıvam alana kadar pişirilir. Ocaktan almaya yakın dövülmüş sarımsak, nane ve tuz ilave edilir. Son olarak ayrı bir tavada eritilen tereyağı eklenip karıştırılır ve ocaktan alınır.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Ege mutfağı
Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği, Çorba
Pişirme Süresi: 20 dk
Hazırlama Süresi: 10 dk
Toplam Süre: 30 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
yemek tarifi, çorba, ısırgan, kemik suyu