Hindistan Cevizli Sütlü Yoğurt
Açıklama:
Sağlıklı beslenenler ve probiyotik ağırlıklı beslenenler için çok lezzetli bir alternatif; Hindistan Cevizi Sütlü Yoğurt.
Malzemeler:
- 1 litre Hindistan Cevizi Sütü
- 100 gram Yoğurt Mayası
- 150 gram Hurma Püresi
- 10 adet Çilek
Hazırlanışı:
Hindistan cevizi sütü kaynama derecesine getirilip hurma püresi eklenir ve 50 dereceye soğuması beklenir. Uygun ısıya geldiğinde yoğurt mayası ile karıştırılır. Kıvam alana kadar üzeri örtülü bir şekilde ortalama 7-8 saat bekletilir. 4 saat de buzdolabında bekletildikten sonra kaselere alınarak çilek ile süslenip servis edilir.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Akdeniz mutfağı
Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği
Pişirme Süresi: 10 dk
Hazırlama Süresi: 720 dk
Toplam Süre: 730 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
yemek tarifi, yoğurt, hindistan cevizi, süt, sağlıklı