Hindistan Cevizli Sütlü Yoğurt

Hindistan Cevizli Sütlü Yoğurt

Açıklama:

Sağlıklı beslenenler ve probiyotik ağırlıklı beslenenler için çok lezzetli bir alternatif; Hindistan Cevizi Sütlü Yoğurt.

 

Malzemeler:

  • 1 litre Hindistan Cevizi Sütü
  • 100 gram Yoğurt Mayası
  • 150 gram Hurma Püresi
  • 10 adet Çilek

 

Hazırlanışı:

Hindistan cevizi sütü kaynama derecesine getirilip hurma püresi eklenir ve 50 dereceye soğuması beklenir. Uygun ısıya geldiğinde yoğurt mayası ile karıştırılır. Kıvam alana kadar üzeri örtülü bir şekilde ortalama 7-8 saat bekletilir. 4 saat de buzdolabında bekletildikten sonra kaselere alınarak çilek ile süslenip servis edilir. 

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği

Pişirme Süresi: 10 dk

Hazırlama Süresi: 720 dk

Toplam Süre: 730 dk

 

yemek tarifi, yoğurt, hindistan cevizi, süt, sağlıklı