Gün Kurusu Kayısılı Cezerye

Gün Kurusu Kayısılı Cezerye

Açıklama:

Malatya’nın sağlıklı probiyotik atıştırmalığı Gün Kurusu’ndan, Pastane Şeflerimizin çayın yanına gidecek sağlıklı bir atıştırmalık; Gün Kurusu Kayısılı Cezerye.

 

Malzemeler:

  • 400 gram Havuç
  • 100 gram Gün Kurusu Kayısı
  • 80 gram Toz Şeker
  • 30 gram Nişasta
  • 500 ml Su
  • 5 gram Toz Tarçın
  • 70 gram Boz File Antep Fıstığı
  • 100 gram Hindistan Cevizi Tozu

 

Hazırlanışı:

Soyulup 4-5 parçaya ayrılmış havuçları, gün kurusu kayısılar ve su ile beraber bir tencereye alıp 20 dk pişirin. Havuç ve kayısıları süzüp mutfak robotundan geçirin. Elde ettiğiniz püreyi teflon bir tavaya aktarp 15 dk kısık ateşte sürekli karıştırarak suyunu çektirin. 20 ml su ile açtığınız nişastayı tavadaki malzemelere ekleyerek 5 dk daha pişirin. Şekeri de ilave ederek 10 dakika boyunca iyice koyulaşana kadar tavaya yapışmamasına dikkat ederek pişirmeye devam edin. Toz tarçın ve antep fıstığını eklediğiniz cezeryeyi 1 dk daha ocakta tutup ateşten alın. Kare bir tepsi ya da cam kaba yağlı kağıt serip cezeryeyi içine yayın. 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra küçük toplar elde etmek için ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın, hindistan cevizi yaydığınız bir tabakta yuvarlayın ve servis edin.

 

Detaylar:

Mutfak: Osmanlı mutfağı

Kategori: Tatlı

Pişirme Süresi: 50 dk

Hazırlama Süresi: 120 dk

Toplam Süre: 170 dk

 

Tatlı, cezerye, osmanlı, hindistan, hindistan cevizi, ceviz, havuç, prebiyotik, probiyotik