Güllaç
Açıklama:
Ramazan ayının vazgeçilmez ve hafif tatlısını kolayca evinizde yapabileceksiniz!
Malzemeler:
- 1 paket Küçük Boy Güllaç
- 1 litre Süt
- 300 gram Fıstık
- 2 yemek kaşığı Gül Suyu
- 200 gram Şeker
Hazırlanışı:
750 ml süt, şeker ve gül suyu kaynatılır ve kaynadıktan sonra ılıyana kadar soğutulur. Güllaçları tek tek sütle ıslatıp tepsiye parlak kısmı üste gelecek şekilde dizilir, aralarına fıstık serpilir. Her katı koyarken 1 kepçe süt de dökülür. Bütün katları tamamladıktan sonra kalan süt varsa üstüne tamamını dökülür ve üzerine yağlı kağıt koyup kalan 250 ml süt de dökülür. Bu güllacın kurumasını engelleyip daha ıslak kalmasını sağlayacaktır. Dolapta soğuduktan sonra nar taneleri ile servis edebilirsiniz.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Akdeniz mutfağı
Kategori: Tatlı
Pişirme Süresi: 5 dk
Hazırlama Süresi: 20 dk
Toplam Süre: 25 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
Tatlı, ramazan, fıstık, gül, gül suyu