Gazpacho

Gazpacho

Açıklama:

İspanyol Mutfağı’nın serinleten soğuk çorbası Gazpacho yaz günlerindeki menülerinizde sofralarınızın yıldızı olacak.

 

Malzemeler:

  • 4 adet Domates
  • 1 adet Salatalık
  • 1 adet Yeşil Dolmalık Biber
  • 1 adet Kırmızı Dolmalık Biber
  • 100 gram Ekmek İçi
  • 5 gram Taze Kişniş
  • 2 diş Sarımsak
  • 20 ml Üzüm Sirkesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • 100 ml Su

 

Hazırlanışı:

Sebzeler küçük küçük doğranır. Biberler, domates, salatalık, sarımsak, domates suyu ve baharatlar rondo yardımı ile krema haline gelene kadar çekilir. İçerisine ekmek dilimleri, sirke ve 3-4 adet buz eklenip 1-2 defa daha rondodan geçirilir.Çorba kasesine alınıp taze soğan, kişniş, biberler ve çok az zeytinyağı ile servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı, İspanyol Mutfağı

Kategori: Salata, Başlangıç

Pişirme Süresi: 0 dk

Hazırlama Süresi: 20 dk

Toplam Süre: 20 dk

 

yemek tarifi, ispanya, ispanyol, domates, salata, atıştırmalık, başlangıç