Fırınlanmış Tofu Peynirli Rezene

Fırınlanmış Tofu Peynirli Rezene

Açıklama:

Şeflerimizden Vedat Demir’den akşam yemeklerinize eşsiz bir lezzet katacak, vegan ve vejetaryen beslenenlerin de çok seveceği bir tarif: Fırınlanmış Tofu Peynirli Rezene!

 

Malzemeler:

  • 1 adet Rezene
  • 50 gram Tofu
  • 1 adet Portakal
  • 1 Limon
  • 20 gram Frenk Soğanı
  • 20 gram Taze Nane
  • 25 gram Cherry Domates
  • 20 ml Zeytinyağı
  • Tuz

 

Hazırlanışı:

Rezeneler jülyen şekilde doğranır ve salata kasesine alınır. Frenk soğanı ve taze nane ince, çeri domatesler elma dilim olacak şekilde doğranıp salata kasesine ilave edilir. Portakal suyu, limon suyu ve zeytinyağından sos hazırlanır ve salata kasesine ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi ve zeytinyağı ile marine edilen küp kesilmiş tofu, 180 derece fırında 2 dakika fırınlanır. Salata kasesindeki malzemeye tuz ilave edilir ve karıştırılarak servis tabağına alınır. Fırınlanmış tofu peynirleri de servis tabağına alınarak servise hazır hale getirilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Salata

Pişirme Süresi: 2 dk

Hazırlama Süresi: 10 dk

Toplam Süre: 12 dk

 

yemek tarifi, rezene, tofu, fırın