Fırında Kavun

Fırında Kavun

Açıklama:

Mis kokulu kavunun yenilikçi bir tarifini şeflerimizin tarifi ile deneyin, Gastronometro Şefleri’nden Mert Eker’in Fırında Kavun tarifi.

 

Malzemeler:

  • 1200 gram Kırkağaç Kavun
  • 120 gram Bal
  • 70 gram Kırılmış Fındık

 

Hazırlanışı:

Kavunun kabuğu soyulur. İnce uzun dilimler halinde kesilir. (5-6 dilim çıkmalı). Her dilimi 4-5 parçaya bölünür. Fırın tepsisine dizilir ve yaklaşık 10 dakika 180 derece fırında pişirilir. Ilık servis edilecek olan kavunun üzerine servisten hemen önce bal gezdirilir, kırık fındıklarla süslenerek servis edilir. Vanilyalı dondurma veya çırpılmış krema ve nane yapraklarıyla da süsleyebilirsiniz.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Tatlı

Pişirme Süresi: 10 dk

Hazırlama Süresi: 5 dk

Toplam Süre: 15 dk

 

Tatlı, kavun, kırkağaç, fındık, sağlıklı