Fırın Palamut

Fırın Palamut

Açıklama:

Bereketli denizlerden bolca çıkan bir lezzet; Palamut. Fırında farklı bir yorum katan Gastronometro Şefleri, lezzetine doyamacağınız bir tarif yarattı; Fırında Palamut.

 

Malzemeler:

  • 600 gram Palamut
  • 50 ml Zeytinyağı
  • 200 gram Bebek Patates
  • 150 gram Kapıdağ Mor Soğan
  • 2 baş Sarımsak
  • 200 gram Seyit Domates
  • 100 gram Kırmızı Kapya Biber
  • 20 gram Maydanoz
    Kuru Domates Sos İçin:
  • 60 gram Kuru Domates
  • 2 diş Sarımsak
  • 30 gram Taze Soğan
  • 50 ml Zeytinyağı
  • 6 gram Taze Kekik
  • 50 gram Krem Peynir

 

Hazırlanışı:

Palamutların içleri ayıklanır, iyice temizlenip yıkanır. Temizlenen palamutlar takoz şeklinde halka halka kesilir. Patatesler, soğanlar, kırmızı kapya biberi ve domatesler hakla şeklinde kesilir, baş sarımsak da ortadan ikiye bölünüp yağlı kağıt koyulmuş bir fırın tepsisine dizilir ve balıklarla harmanlanır. Tuz ve zeytinyağı ile lezzetlendirilir, üzeri alüminyum folyo ile örtülüp 150 c fırında 20 dk pişirilir ve sonra üstü açılarak 180 c fırıda renk alması sağlanır. Kuru domates ve diğer malzemeler blender yardımıyla homojen hale getirilerek sos hazırlanır. Hazırlanan tüm ürünler tabakta birleştirilerek, roka salatası eşliğinde servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı, Ege Mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği

Pişirme Süresi: 20 dk

Hazırlama Süresi: 20 dk

Toplam Süre: 40 dk

 

yemek tarifi, balık, palamut, patates, balık sezonu