Fener Balığı Kavurma
Açıklama:
Balık sezonunun vazgeçilmezlerinden olan Fener Balığı’nı kavurma tekniği ile deneyin. Şeflerimizden Fener Balığı Kavurma tarifi!
Malzemeler:
- 1 kilo Fener Balığı
- 200 gram Çemensiz Pastırma
- 20 gram Kuru Domates
- 200 gram Semizotu
- 2 diş Sarımsak
- 100 gram Tereyağı
- 50 ml Zeytinyağı
- Tuz
- Kimyon
- 1 Limon
- 10 gram Tane Hardal
- 70 ml Krema
- 50 ml Balık Suyu
Hazırlanışı:
Fener balığı ayıklanır ve eşit küpler halinde doğranır. Pastırma ve kuru domates jülyen, sarımsaklar küp doğranır. Semizotları sap kısımlarından ayıklanır. Bir tavanın içerisine tereyağı konur ve erimesi beklenir, sarımsaklar eklenip kavrulur. Fener balığı da eklenerek sotelemeye devam edilir, yaklaşık 2 dk sonra kuru domatesler ve baharatlar eklenir. Baharatların kokusu çıkınca krema, hardal ve balık suyu ilave edilip yaklaşık 4 ila 5 dk kadar balıkların iyice piştiğinden emin oluncaya kadar pişirmeye devam edilir. Bir tavanın içerisine zeytinyağı eklenir ve ısıtılır, ısıtılan zeytinyağında semizotları sotelenir. Pişirdiğimiz fener balığı sotelenen semizotu ile birlikte servis edilir.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Akdeniz mutfağı, Ege Mutfağı
Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği
Pişirme Süresi: 30 dk
Hazırlama Süresi: 20 dk
Toplam Süre: 50 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
yemek tarifi, balık, fener, kavurma, pastırma, çemen