Fener Balığı Kavurma

Fener Balığı Kavurma

Açıklama:

Balık sezonunun vazgeçilmezlerinden olan Fener Balığı’nı kavurma tekniği ile deneyin. Şeflerimizden Fener Balığı Kavurma tarifi!

 

Malzemeler:

  • 1 kilo Fener Balığı
  • 200 gram Çemensiz Pastırma
  • 20 gram Kuru Domates
  • 200 gram Semizotu
  • 2 diş Sarımsak
  • 100 gram Tereyağı
  • 50 ml Zeytinyağı
  • Tuz
  • Kimyon
  • 1 Limon
  • 10 gram Tane Hardal
  • 70 ml Krema
  • 50 ml Balık Suyu

 

Hazırlanışı:

Fener balığı ayıklanır ve eşit küpler halinde doğranır. Pastırma ve kuru domates jülyen, sarımsaklar küp doğranır. Semizotları sap kısımlarından ayıklanır. Bir tavanın içerisine tereyağı konur ve erimesi beklenir, sarımsaklar eklenip kavrulur. Fener balığı da eklenerek sotelemeye devam edilir, yaklaşık 2 dk sonra kuru domatesler ve baharatlar eklenir. Baharatların kokusu çıkınca krema, hardal ve balık suyu ilave edilip yaklaşık 4 ila 5 dk kadar balıkların iyice piştiğinden emin oluncaya kadar pişirmeye devam edilir. Bir tavanın içerisine zeytinyağı eklenir ve ısıtılır, ısıtılan zeytinyağında semizotları sotelenir. Pişirdiğimiz fener balığı sotelenen semizotu ile birlikte servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı, Ege Mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği

Pişirme Süresi: 30 dk

Hazırlama Süresi: 20 dk

Toplam Süre: 50 dk

 

yemek tarifi, balık, fener, kavurma, pastırma, çemen