Ev Yapımı Hurmalı Un Helvası
Açıklama:
Hurma’nın şifasıyla yapabileceğiniz, misafirlerinizi mutlu edeceğiniz bir tarif; Hurmalı Un Helvası!
Malzemeler:
- 160 gram Un
- 60 gram Tereyağı
- 220 gram Şeker
- 180 ml Su
- 180 ml Süt
- 12 gram Kestane
- 250 gram Hurma Püresi
- 250 gram Ceviz
- 1 adet Çubuk Tarçın
Hazırlanışı:
Tereyağı kalın tabanlı bir tencereye alıp eritiyoruz. Unu ekleyip orta ateşte açık kahverengi olana dek yavaş yavaş kavuruyoruz. Bu esnada kaynattığımız su ve süt karışımına şeker ve çubuk tarçını ekleyip kenara alıyoruz, eriyene dek karıştırıyoruz. Un yeteri kadar kavrulduğunda çubuk tarçını çıkarıp şerbeti ekliyoruz ve ocağın üzerinden alıp kenarda iyice karıştırıyoruz. Bu aşamada kestaneleri ve hurma püresini ekliyoruz. Tekrar ocağın üzerine alıp iyice koyulaşana dek pişiriyoruz. İçine streç film serdiğimiz kaselerin en altına bir bütün ceviz koyup helvayla dolduruyoruz. Soğuduktan sonra kaseyi bir tabağın üzerine ters çevirip servis ediyoruz.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Akdeniz mutfağı
Kategori: Tatlı
Pişirme Süresi: 15 dk
Hazırlama Süresi: 10 dk
Toplam Süre: 25 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
Tatlı,un helvası, un, helva, hurma, sağlıklı