Enginar Kalpli Karacadağ Pirinç Pilavı

Enginar Kalpli Karacadağ Pirinç Pilavı

Malzemeler
4 porsiyon

8 adet Enginar Kalbi
200 gr Metro Chef Karacadağ Pirinç
100 gr Metro Chef Tereyağ
20 ml Aro Zeytinyağı
1 dal Taze Biberiye
4 dal Maydanoz
5 gr Aro Tuz
2 diş Metro Chef Taşköprü Sarımsak
1/2 adet Limon
300 ml Tavuk Suyu
1 adet Kuru Soğan

 

Hazırlanışı
30 dakika

Pirinç suya konulur.
Soğan yemeklik doğranıp tereyağ ve zeytinyağında kavrulur.
Pirinçler süzülüp yıkandıktan sonra, soğanın üzerine konulup tuz atılarak kavrulur.
Enginar kalpleri ikiye bölünür, kavrulan pirinçlerin üzerine eklenir. 
Ardından üzerine yarım limonun suyu sıkılıp karıştırılır.
Kavurma işlemi bittiğinde kaynar su eklenip 5 dakika yüksek ateşte, 5 dakika da düşük ateşte pişirilip altı kapatılır.
20 dakika demlendirilir.
Pilav piştikten sonra maydanoz ve taze baharatlar eklenir.