Enginar Çorbası
Açıklama:
Bahar ayları ile sofraların vazgeçilmezi olan enginardan lezzetli bir çorba alternatifi arayanlara şeflerimizden Emrah Küçük’ten bir öneri var; Enginar Çorbası!
Malzemeler:
- 6 adet Enginar
- 100 ml Tavuk Suyu
- 20 ml Sızma Zeytinyağı
- 50 gram Krema
- Tuz
- Karabiber
- 50 ml Su
Hazırlanışı:
Enginarlar tamamen yumuşayana kadar tavuk suyu ve su karışımında pişirilir. Zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave edilerek el blenderı yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekilir. Karışım ince bir süzgeç yardımı ile başka bir tencereye süzülür. Ocağın altı kısık olacak şekilde açılır ve krema ilave edilir. Kaynamaya başlayınca altı kapatılır ve servise hazır hale getirilir.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Akdeniz mutfağı
Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği, Çorba
Pişirme Süresi: 25 dk
Hazırlama Süresi: 10 dk
Toplam Süre: 35 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
yemek tarifi, çorba, enginar, bahar