Çörekotu Yağlı Kırmızı Lahana Salatası

Çörekotu Yağlı Kırmızı Lahana Salatası

Açıklama:

Hızlıca ve kolay hazırlanan, ana yemek yerine bile geçebilecek, sağlıklı bir salata; Çörekotu Yağlı Kırmızı Lahana Salatası.

 

Malzemeler:

  • 400 gram Kırmızı Lahana
  • 5 gram Siyah Sarımsak Püresi
  • 100 gram Süzme Yoğurt
  • 5 ml Çörekotu Yağı
  • Tuz
  • 5 ml Elma Sirkesi
  • 20 ml Zeytinyağı
  • 20 gram Dereotu
  • 30 gram Ceviz İçi

 

Hazırlanışı:

Jülyen (kibrit şeklinde) kesilen kırmızı lahanalar tuz ile ovularak yumuşatılır, bol su ile yıkanır ve kurutulur. Sirke, tuz, çörek otu yağı, zeytinyağı, elma sirkesi ve siyah sarımsak püresi karıştırılarak sos hazırlanır. Hazırlanan sos ile kırmızı lahanalar karıştırılır ve 1 saat kadar dolapta bekletilir. Servisten önce süzme yoğurt, dereotu ve ceviz ile karıştırılarak servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği, Salata

Pişirme Süresi: 0 dk

Hazırlama Süresi: 60 dk

Toplam Süre: 60 dk

 

yemek tarifi, salata, kırmızı lahana, lahana, çörekotu, yağ