Çıtır Susamlı Hindi Göğüs ve Hindiba Salatası

Çıtır Susamlı Hindi Göğüs ve Hindiba Salatası

Açıklama:

Klasik salatalardan ve içeriklerden sıkıldıysanız bu tarif tam size göre! Şifalı Hindiba’nın protein deposu Hindi ile muhteşem birleşmesi. Şeflerimizden Çıtır Susamlı Hindi Göğüs ve Hindiba Salatası.

 

Malzemeler:

  • 4 adet Hindi Göğüs
  • 50 gram Susam
  • 2 adet Şeftali
  • 2 adet Hindiba
  • 2 ml Susam Yağı
  • 50 gram Soya Filizi
  • 1 adet Limon
  • ½ bağ Taze Nane
  • 1 bağ Frenk Soğanı
  • 3 adet Defne Yaprağı
  • 20 gram Kıtır Soğan
  • 40 gram Tereyağı
  • 40 ml Ayçiçek Yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 30 gram Tane Hardal
  • 10 gram Bal
  • 20 ml Zeytinyağı

 

Hazırlanışı:

Hindi göğüsler, elma dilim kesilen şeftaliler ve defne yaprağı ile birlikte pan-fried edilir. Pan-fried edilen göğüsler, şeftali ve defne yaprağı ile birlikte vakum torbasına alınır ve 80 derecede 30 dakika sous-vide'de pişirilir. Pişen göğüsler parmak büyüklüğünde julyen parçalar halinde kesilir. Julyen doğranan hindi göğüsler, ayrı bir tavada kavrulup soğutulan susamlar ile kaplanır. Hindibalar boyuna olacak şekilde fine julyen doğranır. Taze nane ve frenk soğanları ince doğranır. Tane hardal, bal limon, zeytinyağı ve susam yağı karıştırılarak sos hazırlanır. Doğranan hindiba, nane, frenk soğanı ve soya filizi hazırlanan sos ile karıştırılır. Bir tavada tereyağı eritilir ve susamla kaplanan göğüsler kızartılır. Kızartılan susamlı hindi göğüsler, hindiba salatasının üzerine koyularak servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği

Pişirme Süresi: 30 dk

Hazırlama Süresi: 10 dk

Toplam Süre: 40 dk

 

yemek tarifi, salata, hindi, susam, hindiba, modern