Çilek ve Sürk Peynirli Semizotu Salatası Eşliğinde Ilık Somon

Çilek ve Sürk Peynirli Semizotu Salatası Eşliğinde Ilık Somon

Açıklama:

En sevdiğimiz sezon, balık sezonu geri gelince biz de bu sezona yakışır balık tariflerimizle döndük; Gastronometro şeflerinden çilek ve sürk peynirli semizotu salatası eşliğinde ılık somon!

 

Malzemeler:

  • 200 gram Somon
  • 80 gram Çilek
  • 200 gram Semizotu
  • 40 gram Sürk Peyniri
  • 20 ml Zeytinyağı
  • 20 gram Renkli Cherry Domates
  • 1 adet Limon
  • 20 ml Balzamik Sirke
  • 4 gram Tarhun
  • 25 gram Parmesan

 

Hazırlanışı:

Somon balıkları tuz ve buzlu suda 30 dk bekletilir. Bu yöntemle somonun piştiğinde dışında oluşan protein beyazlaşmasını minimuma indirmek amaçlanır. Balzamik sirke ve zeytinyağı ile marine edilen somonlar fırında 55 °C’de 20 dakika pişirilir. Semizotlarının kalın sap kısımları temizlenir. Çilekler ve cherry domatesler dörde bölünür. Sürk peyniri el ile küçük parçalara ayrılır. Salata kasesinde hazırlanan semizotları, çilekler, domatesler, sürk peyniri, limon suyu ve zeytinyağı karıştırılır. Salata tabağına önce salata ardından da ılık somon yerleştirilerek parmesan peyniri rendesi ile servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı, Modern Türk Mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği

Pişirme Süresi: 20 dk

Hazırlama Süresi: 55 dk

Toplam Süre: 75 dk

 

yemek tarifi, salata, somon, sürk, çilek, atıştırma