Chimichurri Soslu Tatlı Patatesli Dana Brisket
Açıklama:
Yüksek proteinli ve lezzetli bir akşam yemeği, Chimichurri Soslu Tatlı Patatesli Dana Brisket!
Malzemeler:
- 600 gram Dana Brisket
- 100 ml Zeytintağı
- 25 gram Taze Kekik
- 20 gram Biberiye
- Tuz
- Karabiber
- 400 gram Tatlı Patates
- 25 gram Fesleğen
- 20 gram Sarımsak
- 150 gram Soğan
- 2 adet Defne Yaprağı
Chimichurri Sos için: - 5 gram Kırmızı Pul Biber
- 5 gram Kekik
- Tuz
- Karabiber
- 3 dal Taze Kekik
- 3 dal Taze Biberiye
- 1 adet Defne Yaprağı
- 2 diş Sarımsak
- 50 ml Zeytinyağı
- 20 ml Beyaz Sirke
- 1 adet Acı Meksika Biberi
- 20 gram Maydanoz
- 1 adet Lime
- 20 gram Kişniş
Hazırlanışı:
Brisketin dış kısmındaki zarları ayıklanır ve tuz, karabiber, taze kekik, biberiye ile marine edilir. Tatlı patatesler iyice yıkanıp ikiye bölünür. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt konulur ve patatesler tuz, biber, fesleğen ile tatlandırılıp tepsiye dizilir ve fırında 155 derecede 40 dk pişirilir. Brisketler tavada mühürlenir, bu esnada içerisine soğan, sarımsak ve defne yaprağı ilave edilir. Mühürlenen brisketler önce yağlı kağıt, sonra alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde sarılarak 165 derecede 3 saat boyunca pişirilir. Sos için kuru kekik, defne yaprağı, kekik, maydanoz, sarımsak ve biberiye bıçak ile inceltilip geniş bir kaba alınır. Misket limonu kabuğu rendelenerek karışıma eklenir. Ayrı bir kapta geriye kalan toz malzemelerin üzerine sıvılar ilave edilir ve misket limonu rendelenen karışıma eklenerek karıştırılır. Servis edilirken patates ve et ince dilimlere bölünür, sos ile servis edilir.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Amerikan mutfağı
Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği
Pişirme Süresi: 225 dk
Hazırlama Süresi: 30 dk
Toplam Süre: 255 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
yemek tarifi, amerikan, et, brisket, patates, tatlı patates