Chimichurri Soslu Tatlı Patatesli Dana Brisket

Chimichurri Soslu Tatlı Patatesli Dana Brisket

Açıklama:

Yüksek proteinli ve lezzetli bir akşam yemeği, Chimichurri Soslu Tatlı Patatesli Dana Brisket!

 

Malzemeler:

  • 600 gram Dana Brisket
  • 100 ml Zeytintağı
  • 25 gram Taze Kekik
  • 20 gram Biberiye
  • Tuz
  • Karabiber
  • 400 gram Tatlı Patates
  • 25 gram Fesleğen
  • 20 gram Sarımsak
  • 150 gram Soğan
  • 2 adet Defne Yaprağı
    Chimichurri Sos için: 
  • 5 gram Kırmızı Pul Biber
  • 5 gram Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 dal Taze Kekik
  • 3 dal Taze Biberiye
  • 1 adet Defne Yaprağı
  • 2 diş Sarımsak
  • 50 ml Zeytinyağı
  • 20 ml Beyaz Sirke
  • 1 adet Acı Meksika Biberi
  • 20 gram Maydanoz
  • 1 adet Lime
  • 20 gram Kişniş

 

Hazırlanışı:

Brisketin dış kısmındaki zarları ayıklanır ve tuz, karabiber, taze kekik, biberiye ile marine edilir. Tatlı patatesler iyice yıkanıp ikiye bölünür. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt konulur ve patatesler tuz, biber, fesleğen ile tatlandırılıp tepsiye dizilir ve fırında 155 derecede 40 dk pişirilir. Brisketler tavada mühürlenir, bu esnada içerisine soğan, sarımsak ve defne yaprağı ilave edilir. Mühürlenen brisketler önce yağlı kağıt, sonra alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde sarılarak 165 derecede 3 saat boyunca pişirilir. Sos için kuru kekik, defne yaprağı, kekik, maydanoz, sarımsak ve biberiye bıçak ile inceltilip geniş bir kaba alınır. Misket limonu kabuğu rendelenerek karışıma eklenir. Ayrı bir kapta geriye kalan toz malzemelerin üzerine sıvılar ilave edilir ve misket limonu rendelenen karışıma eklenerek karıştırılır. Servis edilirken patates ve et ince dilimlere bölünür, sos ile servis edilir. 

 

Detaylar:

Mutfak: Amerikan mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği

Pişirme Süresi: 225 dk

Hazırlama Süresi: 30 dk

Toplam Süre: 255 dk

 

yemek tarifi, amerikan, et, brisket, patates, tatlı patates