Cevizli Erişte
Açıklama:
Şeflerimizden Vedat Demir’den tam bir Anadolu lezzeti tarifi!
İçeriğindeki karbonhidrat, vitamin ve protein zenginliği ile hem damaklara hem metabolizmaya hitap eden bu lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz!
Malzemeler:
- 250 gram Mercimek Unu Eriştesi
- 100 gram Tereyağı
- 100 gram Keş
- 100 gram Ceviz İçi
- Yarım demet Maydanoz
- 2 diş Sarımsak
- Tuz
- 10 ml Zeytinyağı
- 300 ml Tavuk Suyu
Hazırlanışı:
Kaynayan tavuk suyuna zeytinyağı ve tuz ekleyip erişteleri 8-10 dakika kadar kaynatın. Başka bir tencerede tereyağını eritin ve rendelenmiş keş peynirini kavrulur, ardından dövülen sarımsakları ve cevizleri ilave edin. Süzdüğünüz erişteleri de ilave ederek karıştırın İnce ince doğranan maydanozları eklenip servise hazır hale getirin.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Akdeniz mutfağı
Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği
Pişirme Süresi: 10 dk
Hazırlama Süresi: 10 dk
Toplam Süre: 20 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
yemek tarifi, Anadolu, erişte, mercimek, keş, ceviz, geleneksel