Çekirdekli Çıtır Ekmek
Açıklama:
Sabah kahvaltılarınızda da tüketebileceğiniz, akşam çaylarınızın yanında da eşlikçi olabilecek bir lezzet; Çekirdekli Çıtır Ekmek
Malzemeler:
- 100 gram Kabak Çekirdeği
- 100 gram Ay Çekirdeği
- 150 gram Susam
- 150 gram Keten Tohumu
- 150 gram Chia Tohumu
- 33 gram Çavdar Unu
- Tuz
- 5 gram Kabartma Tozu
- 700 ml Su
- 100 ml Zeytinyağı r
Hazırlanışı:
Kabak çekirdeklerini kırarak daha küçük parçalar elde edin ve bütün kuru malzemeleri karıştırın. Sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın ve üzerini streç film ile kapatıp yaklaşık yarım saat katı bir hamur elde edene dek bekletin. Hamurun ¼’ünü iki yağlı kağıt arasında merdane ile açın ve 40cm - 60cm’lik bir tepsiye yerleştirin. Üstteki yağlı kağıdı alıp 160 derecede fanlı fırında hamur kuruyana dek yaklaşık 40 dk pişirin. Hamurun kalanını da başka tepsilere aynı ölçüde yerleştirerek pişirebilirsiniz.Fırından çıkardığınızda nemli olan hamuru başka bir yağlı kağıt üzerine ters çevirin ve bir tel ızgara üzerinde soğutun. Kırarak ya da keserek servis edebilirsiniz.
Detaylar:
Tarif: Gastronometro
Mutfak: Akdeniz mutfağı
Kategori: Ekmek
Pişirme Süresi: 40 dk
Hazırlama Süresi: 20 dk
Toplam Süre: 60 dk
Yayınlanma Tarihi: 03-05-1987
Ekmek, çekirdek, sağlık