Biscotti

Biscotti

Açıklama:

Pastane şeflerimizden Gökhan Kurt’tan çay ve kahvelerinize eşlik edecek bir İtalyan tadı: biscotti!

 

Malzemeler:

  • 250 gram Un
  • 100 gram Toz Şeker
  • 10 gram Kabartma Tozu
  • 1 adet Limon Kabuğu Rendesi
  • 2 gram Tuz
  • 3 adet Yumurta
  • 30 gram Tereyağı
  • 65 gram Badem
  • 40 gram Antep Fıstığı
  • 25 gram Kuru Kayısı
  • 25 gram Kuru Üzüm
  • 1 damla Acıbadem Özür

 

Hazırlanışı:

Badem, fıstık, kayısı ve kuru üzüm hariç bütün malzemeler mikserde paletle hamur haline getirilir, ardından kalan malzemeler ilave edilip 1 kere karıştırılır. Tezgahı unlanıp hamur 2 eşit parçaya bölünür ve baget gibi uzun hamur haline getirildikten sonra tepsiye yerleştirilir. 180 derecede 30 dk pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca uzun uzun kesip tepsilere dizilir ve 190 derecelik fırında 6-7 dakika kurutulur, soğuyunca servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Tatlı

Pişirme Süresi: 37 dk

Hazırlama Süresi: 20 dk

Toplam Süre: 57 dk

 

Tatlı, biscotti, selanik, bisküvi