Başakbaşı Bulgurlu, Tulum Peynirli Patlıcan

Başakbaşı Bulgurlu, Tulum Peynirli Patlıcan

Malzemeler
4 porsiyon

200 gr Metro Chef Başakbaşı Bulgur
100 gr Aro Zeytinyağı
30 gr Kuru Soğan
50 gr Domates
20 gr Maydanoz
2 dal Taze Kekik
3 gr Kimyon
5 gr Aro Tuz
2 gr Fine Life Karabiber
4 adet Patlıcan Kemer Ortaboy
150 gr Metro Chef İzmir Tulum Peyniri
3 diş Metro Chef Taşköprü Sarımsak
50 gr Sarı Kapya Biber
50 gr Kırmızı Kapya Biber
10 gr Taze Nane
30 gr Metro Chef Ceviz İçi
 

Hazırlanış
30 dakika

Patlıcanlar yıkanıp kurulandıktan sonra uzunlamasına 2’ye bölünür ve iç kısmına eşit çizikler atılır.
Ardından zeytinyağı, tuz ve karabiber ile marine edilip, 180 derece fırında yumuşayana kadar pişirilir.
Bütün sebzeler yemeklik doğranır.
Tavada zeytinyağı ısıtılıp, sırası ile soğan, kapya biberler, sarımsak, domates ve taze baharatlar eklenerek sotelenir.
Sotelenen karışım soğuduktan sonra ceviz içi, taze nane, tulum peyniri, tuz, kimyon ve maydanoz eklenip karıştırılır.
Patlıcanlar piştikten sonra fırından çıkarılıp ılımaya bırakılır, sonra üzerlerine zeytinyağı ve tuz atılıp, hazırlanmış olan karışım koyulur.
10 dakika daha 160 derece fırında pişirilir.