Barbun Izgara ve Sebze Şaşlık

Barbun Izgara ve Sebze Şaşlık

Açıklama:

Balık sezonunun en güzel balıklarından Barbun balığını, Sebze Şaşlık ile birleştirdik ve akşam yemeklerinizi taçlandıracak bir lezzet ortaya çıkardık; Barbun Izgara ve Sebze Şaşlık. 

 

Malzemeler:

  • 12 adet Barbun Balığı
  • 2 adet Kabak
  • 2 adet Patlıcan
  • 2 adet Havuç
  • 4 gram Adaçayı
  • 3 diş Sarımsak
  • 60 ml Zeytinyağı
  • 3 gram Taze Kekik
  • 2 gram Biberiye
  • 4 gram Tuz
  • 2 gram Tatlı Kırmızı Toz Biberr

 

Hazırlanışı:

Barbun balıkları ayıklanıp temizlenir ve kılçıkları çekilir. Kabaklar, havuçlar ve patlıcanlar slicer ile 1 cm inceliğinde uzunlamasına kesilir. Kesilmiş olan sebzeler sırası ile katlanarak ve kıvrım verilerek şişe geçirilir. Sebzeleri ızgarda pişirmeden önce marinasyon için bir kabın içine taze kekikler ayıklanır, biberiyeler dalından ayrılır ve ince bir şekilde doğranır, adaçayı ve sarımsak da doğranıp, kırmızı tatlı toz biber eklenerek zeytinyağı ile homojen bir karışım elde edilir. Şaşlık sebzeleri (kabak, patlıcan, havuç) marine edilip ızgarada pişirilir. Balıklar da aynı sosla marine edilip ızgarada pişirilir. Sebze şiş balığın yanına konularak servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği

Pişirme Süresi: 10 dk

Hazırlama Süresi: 30 dk

Toplam Süre: 40 dk

 

yemek tarifi, balık, barbun, sebze