Balık Ekmek

Balık Ekmek

Açıklama:

Bir İstanbul klasiği olan Balık Ekmeği bir de Gastronometro Şeflerinin nefis Palamutlu tarifi ile deneyin!

 

Malzemeler:

  • 4 adet Palamut Fileto
  • 150 gram Domates
  • 100 gram Kuru Soğan
  • 50 gram Maydanoz
  • 30 gram Dereotu
  • 10 gram Sumak
  • 50 ml Zeytinyağı
  • Tuz
  • Ekmek

 

Hazırlanışı:

Domatesler soyularak halka şeklinde doğranır. Kuru soğanlar soyulup piyaz doğranır. Dereotu ve maydanoz yıkanıp saplarından ayıklanır. Yapışmaz bir tavanın içerisine zeytinyağı eklenir, palamutlara tuz atılır ve pişirilir. Palamutlar isteğe bağlı olarak kömür ızgarasında da pişirilebilir. Pişirilen balıklar ekmeğin içerisine konur ve doğradığımız malzemeler salata haline getirilip balıkların üzerine konarak servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği, Atıştırmalık

Pişirme Süresi: 10 dk

Hazırlama Süresi: 10 dk

Toplam Süre: 20 dk

 

yemek tarifi, balık, ekmek, palamut, klasik