Badem Kremalı Nohut Bezesi

Badem Kremalı Nohut Bezesi

Açıklama:

Veganlar için alternatif bir kahve yanı tatlısı; Badem Kremalı Nohut Bezesi!

 

Malzemeler:

Nohut Bezesi İçin:

  • 200 ml Pişmiş Nohut Suyu
  • 400 gr Şeker
    Kreması İçin:
  •  500 ml Badem Sütü
  • 100 gr Şeker
  • 100 gr Toz Badem
  • 30 gr Un
  • 40 gr Mısır Nişastası
  • 50 ml Su

 

Hazırlanışı:

Nohut bezesi için nohut suyu mikserde çırpılır ve şeker yavaş yavaş eklenerek iyice katılaşana kadar çırpma işlemine devam edilir. Katılaşan karışım, 2-3 cm çapındaki silikon kek kalıplarının ters tarafına aralıklı olarak yuvarlak bir şekilde sıkılır. 90 derecelik fırında kuruyana kadar bekletilir. Kreması için şeker ve badem sütü kaynatılır. Su, un ve nişasta topak kalmayacak şekilde çırpılır. Kaynayan sütün yarısı nişastalı karışıma ilave edilip ısı dengelemesi yapılır. Karışım tenceredeki süte eklenip kaynayana kadar pişirilir. Üzeri hava almayacak şekilde streçle kapatılıp dolapta soğuyana kadar bekletilir. Soğuyan krema nohut bezelerinin içerisine yıldız duy ile sıkılarak servise hazır hale getirilir.

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Tatlı

Pişirme Süresi: 180 dk

Hazırlama Süresi: 20 dk

Toplam Süre: 200 dk

 

Tatlı, mereng, beze, nohut, badem, krema