Avokado Maki

Avokado Maki

Açıklama:

Sushi sever veganların da rahatlıkla tüketebileceği Avokado Maki.

 

Malzemeler:

  • 200 gram Sushi Pirinci
  • 50 ml Pirinç Sirkesi
  • 50 ml Mirin
  • 3 gram Tuz
  • 5 gram Şeker
  • 10 gram Wasabi
  • 2 adet Avokado
  • 100 gram Zencefil Turşusu
  • 4 adet Nori Yosun

 

Hazırlanışı:

Pirinçler 5 defa soğuk suda yıkanır ve süzdürülür.Tencerede 1150 ml su ile birikte pişirilir ve soğumaya bırakılır. Pirinç geniş bir kaba alınır. Pirinç sirkesi, mirin, tuz ve şeker karıştırılıp şerbet elde edilir ve bu şerbet pişen pirincin üstüne dökülür ve karıştırılır. Avokadolar soyulur ve parmak boyutunda kesilir. Wasabi çok az bir miktar su ile karıştırılır yumuşak bir kıvam verilir. Norinin iç kısmına pirinç yayılır ve orta kısmına wasabi ve avokado dilimleri konulur ve bambu ile sarılır. Wasabi, soya sosu ve zencefil turuşusu ile birlikte servis edilir. 

 

Detaylar:

Mutfak: Uzakdoğu mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği

Pişirme Süresi: 15 dk

Hazırlama Süresi: 30 dk

Toplam Süre: 45 dk

 

yemek tarifi, sushi, uzakdoğu, Japon, avokado