Avokado Dolgulu Havuçlu Kek

Avokado Dolgulu Havuçlu Kek

Açıklama:

Kek denince akla hep tatlı gelir ancak pastane şeflerimizden Mert Eker’in bu tarifi ile bu algınız değişebilir!

 

Malzemeler:

  • 5 adet Orta Boy Havuç
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • 4 adet Yumurta
  • 350 gram Yoğurt
  • 240 gram Zeytinyağı
  • 15 gram Tuz
  • 160 gram Tam Buğday Unu
  • 240 gram Beyaz Un
  • 3 gram Karabiber
    Dolgusu İçin: 
  • 200 gram Krem Peynir
  • Yarım olgun Avokado
  • 100 gram Konserve Ton Balığı
  • 5 dal Maydanoz
  • 2 dal Biberiye

 

Hazırlanışı:

Havuçları soyun ve rendeleyn, tavaya alıp sadece yapışmasını önleyecek kadar sıvıyağ ile yumuşayana kadar pişirin ve soğutun. Un ve kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurtaları derin bir çırpma kabına alın ve kabarana dek çırpın. Üzerine yoğurdu, zeytinyağını, karabiberi ve tuzu ilave edip karıştırın. Elediğiniz un karışımı ve kepekli unu ekleyin, homojen bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Üzerine soğuyan havuçları kaşık ile ekleyin. Hamuru, yağlı kağıt serilmiş geniş bir fırın tepsisine yayın ve 180 derecede 20 dakika pişirdikten sonra soğumaya bırakın.


Dolgusu için bir kabın içerisine avokadoyu alıp bir çatal yardımıyla iyice ezdikten sonra krem peyniri ve yağı süzdürülmüş ton balığını ekleyip homojen bir karışım elde edinceye dek karıştırın. Maydanoz ve biberiyeyi ince ince doğrayıp karışıma ekleyin. Soğumuş kekin üzerine dolgu harcını yayın ve yağlı kağıt yardımıyla iç dolgu dışarıya çıkmayacak kadar sıkıştırarak sarın. Bu şekilde en az 30 dk beklettikten sonra dilimleyerek servis edin. 

 

Detaylar:

Mutfak: Akdeniz mutfağı

Kategori: Ekmek

Pişirme Süresi: 20 dk

Hazırlama Süresi: 30 dk

Toplam Süre: 50 dk

 

yemek tarifi, ekmek, avokado, havuç, kek, sağlıklı