Aktif Karbonlu Cod Fish&Chips

Aktif Karbonlu Cod Fish&Chips

Açıklama:

İngiliz Mutfağı’nın vazgeçilmez lezzetini bir de Aktif Karbonlu tarifiyle Gastronometro Şefleri’nin reçetesinden deneyin!

 

Malzemeler:

  • 1 kilo Cod Balığı
  • 6 gram Aktif Karbon
  • 100 gram Hazır Tempura Unu
  • 1 litre Sıvı Yağ
  • Tarator Sos için:⦁ 400 gram Mayonez
  • 10 ml Limon Suyu
  • 60 gram Maydanoz
  • 60 gram Dereotu
  • 60 gram Frenk Soğanı
  • 25 gram Kornişon Turşu
  • 2 gram Ançüez
  • 10 gram Kapari
  • 4 ml Teriyaki Sos
  • 1 diş Sarımsak
  • 20 gram Kırmızı Soğan

 

Hazırlanışı:

 Balıkların derileri çıkarılır, kılçıkları temizlenir. Yıkanıp kurutulduktan sonra parmak kalınlığında jülyen parçalara bölünür. Paketin üzerinde yazan talimata göre tempura harcı hazırlanır ve içerisine aktif karbon ilave edilir. Bir tencereye yağ konulur ve iyice ısınması beklenir. Levrek parçaları önce tempura ununa, daha sonra tempura hamuruna batırılır ve fazla hamurun akması sağlandıktan sonra derin yağda kızartılır. Balıklar altın sarısı rengi alınca bir kevgir yardımı ile peçeteye alınır. Maydanoz, dereotu ve frenk soğanı ayıklanıp yıkanır ve kurulanır. Toplam gramajın yarısı alınır ve çok ince bir şekilde doğranıp bir kenara ayrılır. Malzemelerin diğer yarısı blender içine konur, içerisine mayonezin yarısı eklenir. Ançuez, sarımsak ve diğer sıvılar da eklenerek homojen bir şekilde çekilir ve bir kaba alınır. Kornişon turşular ve kırmızı soğan brunoise (minik küp) doğranır, kapari ince şekilde kıyılır ve doğranan ürünlerin hepsi 10 dk soğuk suda bekletilerek bir süzgeçten süzdürülür ve havlu peçete ile kurulanır. Ayrılan mayonez ve doğradığımız tüm ürünler blenderda çekilen karışıma eklenerek karıştırılıp kıvamı ayarlanır. Kızartılan balıklar hazırlanan sos ile servis edilir.

 

Detaylar:

Mutfak: İngiliz mutfağı

Kategori: Akşam yemeği, Ögle yemeği

Pişirme Süresi: 15 dk

Hazırlama Süresi: 20 dk

Toplam Süre: 35 dk

 

yemek tarifi, balık, ingiliz, karbon, atıştırmalık