Blog
Nörogastronomi Yaklaşımı
2022-04-08 08:47:47Yediğimiz şeyleri nasıl algılarız, beynimizde lezzet nasıl yaratılır? Beyne, yeme alışkanlıklarına ve yemek algısına yönelik pek çok sorunun cevabını veren trend bir yaklaşım var: Nörogastronomi!
DETAYLAR...Gastronomide Kadın Hikayeleri: Kadın Balıkçılar Derneği
2022-03-31 14:59:53Her türlü gıda üretim alanında kadınların dokunuşu mutlaka bulunuyor. Bu yazımızda ise sık rastlanmayan bir alana değiniyoruz: balıkçılık. Kadın Balıkçılar Derneği toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için çabalarken bir yandan da denizel sektörlerde sürdürülebilir kalkınma çalışmaları yapıyor.
DETAYLAR...Gastronomide Kadın Hikayeleri: Fatma Cam Denizci
2022-03-31 14:51:29Kurumsal hayatta çalışırken emeklilik hayallerini beklemekten vazgeçip harekete geçen Fatma Cam Denizci’nin Ovacık köyüne, tohum takas şenliklerine ve yeryüzü pazarına uzanan yolculuğuna eşlik etmeye ne dersiniz?
DETAYLAR...Füzyon Mutfak Nedir?
2021-12-10 10:36:03Alışılmışın dışında tabaklar ve şaşırtıcı lezzetler sunan füzyon mutfak hakkında merak edilenleri ve mutfak akımları arasındaki yerini bu yazımızda sizler için inceledik.
DETAYLAR...Restoran Sektörünün Parlayan Yıldızı: Ghost Kitchen
2021-12-06 06:25:34Dark kitchen, hayalet mutfak, bulut mutfak gibi farklı adlarla işletme literatürüne giren ghost kitchen nedir, nasıl işletilir ve gelecekteki yeri ne? Konumuz; pandemide yıldızı parlayan hayalet mutfaklar!
DETAYLAR...Gastronomide Kadın Hikayeleri: Münevver Kepenek
2021-12-06 06:07:16Yerel tohumlar kullanarak doğa dostu üretim yapan ve kadın üreticileri bir çatı altında toplayan arkeoloji ve iktisat bölümleri mezunu Eskişehirli kadın çifçi Münevver Hanım’ın hikayesi birçok insana ilham olacak!
DETAYLAR...Günümüzün 4 Trend Beslenme Biçiminden Hangisi Size Göre?
2021-12-03 19:53:23Geçtiğimiz yıllarda sıkça duymaya başladığınız vegan, vejetaryen gibi beslenme trendlerinin en popüler dört tanesi hakkında detaylı bilgi edinmek ve bu beslenme trendlerinin felsefelerini öğrenmeye ne dersiniz?
DETAYLAR...Gastronomide Kadın Hikayeleri: Nebiye Kaya
2021-12-03 19:42:18Türkiye Sommelier Yarışması’nın ilk kadın kazananını Nebiye Kaya’nın ağır ceza avukatı olma hayallerinden sommelier’liğe uzanan keyifli hikayesini ve sommelier olmayı düşünenlerin sorularına cevaplar bulabileceği yazıyı okumak için tıklayınız.
DETAYLAR...Kınalı Eller
2021-06-11 01:45:24Tarlada yetişen ürünlerin mutfaklarımıza girene kadar geçirdiği süreçler hakkında sıkça yazıldı çizildi. Peki ya tüm bu süreçlerde aktif olarak rol oynayan kadınlar hakkında ne biliyoruz?
DETAYLAR...Türkiye’nin En Değerli Ekmeğinin Hikâyesi
2021-01-05 12:38:45Bu ekmek bizim için yıllardır üzerinde çalıştığımız, mutfak geleneklerimiz, mutfak kültürümüz ve lokal ürünlerimizin hepsinin bir araya geldiği bir hikâyeydi.
DETAYLAR...Asya’nın Avangard Pasta Şefi Janice Wong
2020-06-05 09:44:50Çikolatadan boya kavanozları, rengarenk boya kalemleriyle gençlerin gözdesi haline gelen Janice Wong, Asya kültür ve tekniklerini yenilebilir sanata çeviren ünlü bir pasta şefi.
DETAYLAR...Kahvaltı Sohbetleri: Peynir
2020-06-05 09:14:43Kahvaltı Sohbetleri serimizin ikinci etabı Peynir için, moderatör koltuğunda Nilhan Aras, ana konuşmacılarımız Antre Gourmet’den Berrin Bal Onur ve Neşe Aksoy Biber, ve sektöre yıllarını vermiş diğer 7 misafirimiz 29 Ocak’ta Gastronometro’da bizlerleydi.
DETAYLAR...Gastronomi İyi Malzemeyle Başlar
2020-04-20 14:26:48World’s 50 Best Restaurant listesine 19. sıradan giren restoranları Twins Garden’la isimlerini duyuran ikiz şefler Ivan ve Sergey Berezutskiy, agro kültür akademisiyle birlikte çalışarak kaybolan eski tohumları yeniden hayata döndürmeye çalışıyor.
DETAYLAR...Kaymaktan Haşhaşa Afyonkarahisar Rehberi
2020-03-27 19:07:57Hem Egeli hem Anadolulu Afyon, konumuyla olduğu kadar mutfağıyla da özel, kendine has bir bölge.
DETAYLAR...Duyusal Hafıza: Peynir
2020-03-13 12:20:12Gastro Dergi Gastronometro sayfalarımız için hazırladığımız Duyusal Hafıza tadımlarının ikinci ürünü ise, sofralarımızın alametifarikalarından peynir.
DETAYLAR...‘‘Önceliğimiz Global Bir Eğitim Vermek’’
2020-02-28 16:19:47Basque Culinary Center kurucusu Joxe Mari Aizega, Gastromasa Konferansı için İstanbul’a gelen konuklar arasındaydı. Aizega’yla ünlü okulun ilham veren çalışmalarını ve günümüzde gastronomi eğitiminin durduğu noktayı konuştuk.
DETAYLAR...Kahvaltı Sohbetleri: Gıda Tasarımı
2020-02-14 13:11:05Gıda tasarımı, gıda ve tasarım disiplinlerinin buluştuğu, geniş bir kesişim alanıdır. Gıdanın üretimi, lojistiği, işlenmesi ve atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan tasarım faaliyetlerinin tümüne işaret eder.
DETAYLAR...Duyusal Hafıza: Bal
2020-02-01 17:56:30Gastro Dergi Gastronometro sayfalarımız için, bildiğimiz tadım kurallarının sınırlarını aşan, tattığımız ürünün hafızamızda, anılarımızda, izlediğimiz filmlerde, okuduğumuz kitaplarda, tanıştığımız insanlarda karşılığını bulan özel notlarını ele alan yepyeni bir tadım sayfası açıyoruz.
DETAYLAR...Yemek Olimpiyatları Hakkında Her Şey! Bocuse d’Or
2020-02-01 17:12:52Uzun yıllardır adını sıklıkla duyduğumuz dünyaca ünlü şef yarışması Bocuse D’or hakkında doğru bildiğimiz yanlışlar, eksik kalanlar öyle çok ki. Kabul gördüğü büyük prestijden, katılanların sahip olduğu avantajlara, yarışmanın prestijini daha iyi anlamak ve itibarını hakkıyla verebilmek için öğrenmemiz gereken her şeyi bir araya topladık.
DETAYLAR...Kırkağaç Kavunu
2019-03-09 17:17:05Kırkağaç kavununun tarihsel özelliği bulunmaktadır. İsmet İnönü’nün yeme şekli ve tadını örnek göstererek, “Siz Kırkağaç kavununu kaşıkla yemediyseniz bu kavunu yemiş sayılmazsınız!” dediği bir çeşittir.
DETAYLAR...Aydın İnciri
2019-03-02 15:03:45İncir kimisi için sıcak bir yaz gününde ağaca tırmanıp yakalanmadan toplanmaya çalışılan bir meyve, kimisi için de soyarken ellere bulaşan, onu yemenin nasıl güzel olacağını belli eden sütün buruk kokusudur.
DETAYLAR...Anamur Muzu
2019-02-23 16:42:53Muz bitkisi yapı itibariyle kökleri toprak altında yumrulara bağlı ana gövdeden oluşur...
DETAYLAR...Karacabey Soğanı
2019-02-15 16:39:24Karacabey Soğanı bildiğimiz, tanıdığımız kuru soğan. Kuru soğan, Karacabey ilçesinde farklı çeşitlerde yetiştirilmesine karşılık, geçmiş tarihlerden günümüze kadar kalitesi ile ün yapmış ve bölgeye has özellik taşıyan üç çeşidi bulunmaktadır...
DETAYLAR...Ödemiş Patatesi
2019-02-08 17:23:11Patates ılıman ve serin iklim seven bir bitkidir. Her türlü toprakta yetişebilen patates, yumru şeklinin düzgün olması için kumlu-tınlı, tınlı-kumlu, humusça zengin topraklardan hoşlanır.
DETAYLAR...Bodrum Mandarini
2019-02-01 15:59:56Soymaya başladığınızda suratınıza sıçrayan suyunun kokusu Bodrum’dan geliyor.
DETAYLAR...Arapgir Mor Reyhanı
2019-01-18 17:07:07Tarihten bu yana bölgenin değeri, türkülere ve oyunlara da konu olarak folklorik bir değere sahip olan, Arapgir mor reyhanı Lamiaceae familyasına ait bir bitkidir.
DETAYLAR...Taşköprü Sarımsağı
2019-01-11 18:52:39Taşköprü sarımsağının kendine has özelliklerinin önemine rağmen Çin sarımsağının daha yüksek miktarlarda ürün vermesi dolayısıyla yöredeki çiftçi zamanla Taşköprü Sarımsağı yerine Çin sarımsağını tercih etmeye başlamış ve bunun sonucunda da Taşköprü Sarımsağı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır.
DETAYLAR...Finike Portakalı
2019-01-04 16:52:04Finike’nin turuncu güneşi olan Finike portakalı, Antalya’nın Finike ilçesine ilk olarak 1930’lu yıllarda gelmiştir.
DETAYLAR...Ereğli Siyah Havucu
2018-12-28 19:32:15Yöre için başlıca geçim kaynaklarından birisi olan siyah havucun Ereğli ilçesinde üretimi 1940 yılında başlamış olup, ürünün %100’e yakın verimlilikle üretildiği ilçe Türkiye genelinde siyah havuç üretimiyle öncü konumdadır.
DETAYLAR...“CORPORATE CHEF” TANIMINA YENI BIR SOLUK GETIREN ŞEF: ANDRE WOLFF
2018-11-19 13:09:12İyi malzemenin bir tabağın, restoranın, hatta şefin kaderini değiştireceğine inanan Alman şef Andre Wolff, üst düzey restoran şeflerinin hayallerindeki malzemeler için çalışıyor...
DETAYLAR...