Türkiye’nin En Değerli Ekmeğinin Hikâyesi
05/01/2021Bu ekmek bizim için yıllardır üzerinde çalıştığımız, mutfak geleneklerimiz, mutfak kültürümüz ve lokal ürünlerimizin hepsinin bir araya geldiği bir hikâyeydi.
DETAYLAR...Asya’nın Avangard Pasta Şefi Janice Wong
05/06/2020Çikolatadan boya kavanozları, rengarenk boya kalemleriyle gençlerin gözdesi haline gelen Janice Wong, Asya kültür ve tekniklerini yenilebilir sanata çeviren ünlü bir pasta şefi.
DETAYLAR...Kahvaltı Sohbetleri: Peynir
05/06/2020Kahvaltı Sohbetleri serimizin ikinci etabı Peynir için, moderatör koltuğunda Nilhan Aras, ana konuşmacılarımız Antre Gourmet’den Berrin Bal Onur ve Neşe Aksoy Biber, ve sektöre yıllarını vermiş diğer 7 misafirimiz 29 Ocak’ta Gastronometro’da bizlerleydi.
DETAYLAR...Gastronomi İyi Malzemeyle Başlar
20/04/2020World’s 50 Best Restaurant listesine 19. sıradan giren restoranları Twins Garden’la isimlerini duyuran ikiz şefler Ivan ve Sergey Berezutskiy, agro kültür akademisiyle birlikte çalışarak kaybolan eski tohumları yeniden hayata döndürmeye çalışıyor.
DETAYLAR...Kaymaktan Haşhaşa Afyonkarahisar Rehberi
27/03/2020Hem Egeli hem Anadolulu Afyon, konumuyla olduğu kadar mutfağıyla da özel, kendine has bir bölge.
DETAYLAR...Duyusal Hafıza: Peynir
13/03/2020Gastro Dergi Gastronometro sayfalarımız için hazırladığımız Duyusal Hafıza tadımlarının ikinci ürünü ise, sofralarımızın alametifarikalarından peynir.
DETAYLAR...‘‘Önceliğimiz Global Bir Eğitim Vermek’’
28/02/2020Basque Culinary Center kurucusu Joxe Mari Aizega, Gastromasa Konferansı için İstanbul’a gelen konuklar arasındaydı. Aizega’yla ünlü okulun ilham veren çalışmalarını ve günümüzde gastronomi eğitiminin durduğu noktayı konuştuk.
DETAYLAR...Kahvaltı Sohbetleri: Gıda Tasarımı
14/02/2020Gıda tasarımı, gıda ve tasarım disiplinlerinin buluştuğu, geniş bir kesişim alanıdır. Gıdanın üretimi, lojistiği, işlenmesi ve atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan tasarım faaliyetlerinin tümüne işaret eder.
DETAYLAR...Duyusal Hafıza: Bal
01/02/2020Gastro Dergi Gastronometro sayfalarımız için, bildiğimiz tadım kurallarının sınırlarını aşan, tattığımız ürünün hafızamızda, anılarımızda, izlediğimiz filmlerde, okuduğumuz kitaplarda, tanıştığımız insanlarda karşılığını bulan özel notlarını ele alan yepyeni bir tadım sayfası açıyoruz.
DETAYLAR...Yemek Olimpiyatları Hakkında Her Şey! Bocuse d’Or
01/02/2020Uzun yıllardır adını sıklıkla duyduğumuz dünyaca ünlü şef yarışması Bocuse D’or hakkında doğru bildiğimiz yanlışlar, eksik kalanlar öyle çok ki. Kabul gördüğü büyük prestijden, katılanların sahip olduğu avantajlara, yarışmanın prestijini daha iyi anlamak ve itibarını hakkıyla verebilmek için öğrenmemiz gereken her şeyi bir araya topladık.
DETAYLAR...Kırkağaç Kavunu
09/03/2019Kırkağaç kavununun tarihsel özelliği bulunmaktadır. İsmet İnönü’nün yeme şekli ve tadını örnek göstererek, “Siz Kırkağaç kavununu kaşıkla yemediyseniz bu kavunu yemiş sayılmazsınız!” dediği bir çeşittir.
DETAYLAR...Aydın İnciri
02/03/2019İncir kimisi için sıcak bir yaz gününde ağaca tırmanıp yakalanmadan toplanmaya çalışılan bir meyve, kimisi için de soyarken ellere bulaşan, onu yemenin nasıl güzel olacağını belli eden sütün buruk kokusudur.
DETAYLAR...Anamur Muzu
23/02/2019Muz bitkisi yapı itibariyle kökleri toprak altında yumrulara bağlı ana gövdeden oluşur...
DETAYLAR...Karacabey Soğanı
15/02/2019Karacabey Soğanı bildiğimiz, tanıdığımız kuru soğan. Kuru soğan, Karacabey ilçesinde farklı çeşitlerde yetiştirilmesine karşılık, geçmiş tarihlerden günümüze kadar kalitesi ile ün yapmış ve bölgeye has özellik taşıyan üç çeşidi bulunmaktadır...
DETAYLAR...Ödemiş Patatesi
08/02/2019Patates ılıman ve serin iklim seven bir bitkidir. Her türlü toprakta yetişebilen patates, yumru şeklinin düzgün olması için kumlu-tınlı, tınlı-kumlu, humusça zengin topraklardan hoşlanır.
DETAYLAR...Bodrum Mandarini
01/02/2019Soymaya başladığınızda suratınıza sıçrayan suyunun kokusu Bodrum’dan geliyor.
DETAYLAR...Arapgir Mor Reyhanı
18/01/2019Tarihten bu yana bölgenin değeri, türkülere ve oyunlara da konu olarak folklorik bir değere sahip olan, Arapgir mor reyhanı Lamiaceae familyasına ait bir bitkidir.
DETAYLAR...Taşköprü Sarımsağı
11/01/2019Taşköprü sarımsağının kendine has özelliklerinin önemine rağmen Çin sarımsağının daha yüksek miktarlarda ürün vermesi dolayısıyla yöredeki çiftçi zamanla Taşköprü Sarımsağı yerine Çin sarımsağını tercih etmeye başlamış ve bunun sonucunda da Taşköprü Sarımsağı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır.
DETAYLAR...Finike Portakalı
04/01/2019Finike’nin turuncu güneşi olan Finike portakalı, Antalya’nın Finike ilçesine ilk olarak 1930’lu yıllarda gelmiştir.
DETAYLAR...Ereğli Siyah Havucu
28/12/2018Yöre için başlıca geçim kaynaklarından birisi olan siyah havucun Ereğli ilçesinde üretimi 1940 yılında başlamış olup, ürünün %100’e yakın verimlilikle üretildiği ilçe Türkiye genelinde siyah havuç üretimiyle öncü konumdadır.
DETAYLAR...“CORPORATE CHEF” TANIMINA YENI BIR SOLUK GETIREN ŞEF: ANDRE WOLFF
19/11/2018İyi malzemenin bir tabağın, restoranın, hatta şefin kaderini değiştireceğine inanan Alman şef Andre Wolff, üst düzey restoran şeflerinin hayallerindeki malzemeler için çalışıyor...
DETAYLAR...FERNANDO PÉREZ ARELLONA DIYOR KI:
19/11/2018"MUTFAĞIMDAKI TÜM DINAMIZM VE EVRENSELLIĞIN YANINDA EN BÜYÜK ILHAM KAYNAĞIM GELENEKSEL YEMEK KITAPLARI"
DETAYLAR...KAHVALTI - BURAK ZAFER
19/11/2018"Kahvaltı yapmam şart. Herhangi bir kahvaltı değil, doğru bir kahvaltı..."
DETAYLAR...DİJİTAL KÜLTÜRDE BESLENME
21/02/2018DİJİTAL KÜLTÜRDE BESLENME: AĞIZ SULANDIRAN KİMLİK PERFORMANSLARI
DETAYLAR...Ev Yapımı Snickers
13/02/2017Karamel, çikolata ve tuzlu fıstık; aynı lezzette buluşursa ne olur? Tabii ki kahve eşliğinde çatal çatal keyfine doyulmayacak bir lezzet şöleni olur. Gastronometro mutfağında mükemmel lezzetlere imza atan şefimiz Tayfun Karayel; bu kez de bu muhteşem üç lezzetin uyumunu eşsiz bir snickers tarifinde buluşturdu. Görüntüsüyle de ağızları sulandıran bu tarifle sizleri baş başa bırakıyoruz.
DETAYLAR...Av
30/01/2017Bundan milyonlarca yıl önce, Doğu Afrika fay hattında meydana gelen muazzam bir kırılma sonucu, tamamiyle ormanlık olan bu bölge, bu büyük tektonik değişimin sonucu olarak yavaş yavaş ağaçlarını kaybetmiş ve savana dönüşmüştür. Fay hattının kırılmasından önce ağaçlarda yaşamakta olan otçul bir primat türü düze inmek zorunda kalmıştır...
DETAYLAR...İstanbul İçin Balık Vakti
27/10/2016İstanbul ve balık denilince insanın aklına hâlâ ilk lüfer gelir. Çünkü lüfer romantik zamanların balığıdır. Şöyle bir yandan Boğaz’ı seyredip -artık isteyen bir tepeden, isteyen bir kıyıdan- bir yandan da lüferi yemek; tabi kibarca..
DETAYLAR...Gastronometro'da yaz böyle geçti!
09/09/2016Eylül ayı tüm güzelliğiyle geldi; bize çok da özel bir ödül getirdi. Üstelik 1. yaşımızı kutlamanın mutluluğu da var, daha ne olsun! Peki siz buralarda yokken biz neler yaptık? Gastronometro’da yaz mevsiminin nasıl geçtiğini bir kez daha hatırlayalım…
DETAYLAR...Vedat Milor Gastronometro'da!
09/08/2016Gastronometro mutfağı, misafirlerini onlara özel hazırladığı menülerle ağırlamaya devam ediyor. Bu hafta Vedat Milor ile İstanbul'un İtalyan temalı menülerine sahip restoran, otel ve brasserie'lerin temsilcilerinin yolu Gastronometro mutfağına düştü. İşte bu buluşma için Akdeniz kültüründen esinlenerek hazırlanan İtalyan mutfağının eşsiz lezzetleriyle sizleri baş başa bırakıyoruz.
DETAYLAR...Green Dutch Lady ile tanışmaya ne dersiniz?
15/07/2016Food pairing ile lezzet dünyasının sınırlarını aşmaya devam ediyoruz. İlham verecek yepyeni bir reçeteyle yeniden karşınızdayız. Cin, Cointreau, limon ve yumurta beyazından oluşan klasik ‘White Lady’ reçetesinden esinlendiğimiz bahar temalı bu varyasyonumuza Green Dutch Lady adını verdik!
DETAYLAR...