Blog

Kınalı Eller

2021-06-11 01:45:24

Tarlada yetişen ürünlerin mutfaklarımıza girene kadar geçirdiği süreçler hakkında sıkça yazıldı çizildi. Peki ya tüm bu süreçlerde aktif olarak rol oynayan kadınlar hakkında ne biliyoruz?

DETAYLAR...

Türkiye’nin En Değerli Ekmeğinin Hikâyesi

2021-01-05 12:38:45

Bu ekmek bizim için yıllardır üzerinde çalıştığımız, mutfak geleneklerimiz, mutfak kültürümüz ve lokal ürünlerimizin hepsinin bir araya geldiği bir hikâyeydi.

DETAYLAR...

Asya’nın Avangard Pasta Şefi Janice Wong

2020-06-05 09:44:50

Çikolatadan boya kavanozları, rengarenk boya kalemleriyle gençlerin gözdesi haline gelen Janice Wong, Asya kültür ve tekniklerini yenilebilir sanata çeviren ünlü bir pasta şefi.

DETAYLAR...

Kahvaltı Sohbetleri: Peynir

2020-06-05 09:14:43

Kahvaltı Sohbetleri serimizin ikinci etabı Peynir için, moderatör koltuğunda Nilhan Aras, ana konuşmacılarımız Antre Gourmet’den Berrin Bal Onur ve Neşe Aksoy Biber, ve sektöre yıllarını vermiş diğer 7 misafirimiz 29 Ocak’ta Gastronometro’da bizlerleydi.

DETAYLAR...

Gastronomi İyi Malzemeyle Başlar

2020-04-20 14:26:48

World’s 50 Best Restaurant listesine 19. sıradan giren restoranları Twins Garden’la isimlerini duyuran ikiz şefler Ivan ve Sergey Berezutskiy, agro kültür akademisiyle birlikte çalışarak kaybolan eski tohumları yeniden hayata döndürmeye çalışıyor.

DETAYLAR...

Kaymaktan Haşhaşa Afyonkarahisar Rehberi

2020-03-27 19:07:57

Hem Egeli hem Anadolulu Afyon, konumuyla olduğu kadar mutfağıyla da özel, kendine has bir bölge.

DETAYLAR...

Duyusal Hafıza: Peynir

2020-03-13 12:20:12

Gastro Dergi Gastronometro sayfalarımız için hazırladığımız Duyusal Hafıza tadımlarının ikinci ürünü ise, sofralarımızın alametifarikalarından peynir.

DETAYLAR...

‘‘Önceliğimiz Global Bir Eğitim Vermek’’

2020-02-28 16:19:47

Basque Culinary Center kurucusu Joxe Mari Aizega, Gastromasa Konferansı için İstanbul’a gelen konuklar arasındaydı. Aizega’yla ünlü okulun ilham veren çalışmalarını ve günümüzde gastronomi eğitiminin durduğu noktayı konuştuk.

DETAYLAR...

Kahvaltı Sohbetleri: Gıda Tasarımı

2020-02-14 13:11:05

Gıda tasarımı, gıda ve tasarım disiplinlerinin buluştuğu, geniş bir kesişim alanıdır. Gıdanın üretimi, lojistiği, işlenmesi ve atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan tasarım faaliyetlerinin tümüne işaret eder.

DETAYLAR...

Duyusal Hafıza: Bal

2020-02-01 17:56:30

Gastro Dergi Gastronometro sayfalarımız için, bildiğimiz tadım kurallarının sınırlarını aşan, tattığımız ürünün hafızamızda, anılarımızda, izlediğimiz filmlerde, okuduğumuz kitaplarda, tanıştığımız insanlarda karşılığını bulan özel notlarını ele alan yepyeni bir tadım sayfası açıyoruz.

DETAYLAR...

Yemek Olimpiyatları Hakkında Her Şey! Bocuse d’Or

2020-02-01 17:12:52

Uzun yıllardır adını sıklıkla duyduğumuz dünyaca ünlü şef yarışması Bocuse D’or hakkında doğru bildiğimiz yanlışlar, eksik kalanlar öyle çok ki. Kabul gördüğü büyük prestijden, katılanların sahip olduğu avantajlara, yarışmanın prestijini daha iyi anlamak ve itibarını hakkıyla verebilmek için öğrenmemiz gereken her şeyi bir araya topladık.

DETAYLAR...

Kırkağaç Kavunu

2019-03-09 17:17:05

Kırkağaç kavununun tarihsel özelliği bulunmaktadır. İsmet İnönü’nün yeme şekli ve tadını örnek göstererek, “Siz Kırkağaç kavununu kaşıkla yemediyseniz bu kavunu yemiş sayılmazsınız!” dediği bir çeşittir.

DETAYLAR...

Aydın İnciri

2019-03-02 15:03:45

İncir kimisi için sıcak bir yaz gününde ağaca tırmanıp yakalanmadan toplanmaya çalışılan bir meyve, kimisi için de soyarken ellere bulaşan, onu yemenin nasıl güzel olacağını belli eden sütün buruk kokusudur.

DETAYLAR...

Anamur Muzu

2019-02-23 16:42:53

Muz bitkisi yapı itibariyle kökleri toprak altında yumrulara bağlı ana gövdeden oluşur...

DETAYLAR...

Karacabey Soğanı

2019-02-15 16:39:24

Karacabey Soğanı bildiğimiz, tanıdığımız kuru soğan. Kuru soğan, Karacabey ilçesinde farklı çeşitlerde yetiştirilmesine karşılık, geçmiş tarihlerden günümüze kadar kalitesi ile ün yapmış ve bölgeye has özellik taşıyan üç çeşidi bulunmaktadır...

DETAYLAR...

Ödemiş Patatesi

2019-02-08 17:23:11

Patates ılıman ve serin iklim seven bir bitkidir. Her türlü toprakta yetişebilen patates, yumru şeklinin düzgün olması için kumlu-tınlı, tınlı-kumlu, humusça zengin topraklardan hoşlanır.

DETAYLAR...

Bodrum Mandarini

2019-02-01 15:59:56

Soymaya başladığınızda suratınıza sıçrayan suyunun kokusu Bodrum’dan geliyor.

DETAYLAR...

Arapgir Mor Reyhanı

2019-01-18 17:07:07

Tarihten bu yana bölgenin değeri, türkülere ve oyunlara da konu olarak folklorik bir değere sahip olan, Arapgir mor reyhanı Lamiaceae familyasına ait bir bitkidir.

DETAYLAR...

Taşköprü Sarımsağı

2019-01-11 18:52:39

Taşköprü sarımsağının kendine has özelliklerinin önemine rağmen Çin sarımsağının daha yüksek miktarlarda ürün vermesi dolayısıyla yöredeki çiftçi zamanla Taşköprü Sarımsağı yerine Çin sarımsağını tercih etmeye başlamış ve bunun sonucunda da Taşköprü Sarımsağı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır.

DETAYLAR...

Finike Portakalı

2019-01-04 16:52:04

Finike’nin turuncu güneşi olan Finike portakalı, Antalya’nın Finike ilçesine ilk olarak 1930’lu yıllarda gelmiştir.

DETAYLAR...

Ereğli Siyah Havucu

2018-12-28 19:32:15

Yöre için başlıca geçim kaynaklarından birisi olan siyah havucun Ereğli ilçesinde üretimi 1940 yılında başlamış olup, ürünün %100’e yakın verimlilikle üretildiği ilçe Türkiye genelinde siyah havuç üretimiyle öncü konumdadır.

DETAYLAR...

“CORPORATE CHEF” TANIMINA YENI BIR SOLUK GETIREN ŞEF: ANDRE WOLFF

2018-11-19 13:09:12

İyi malzemenin bir tabağın, restoranın, hatta şefin kaderini değiştireceğine inanan Alman şef Andre Wolff, üst düzey restoran şeflerinin hayallerindeki malzemeler için çalışıyor...

DETAYLAR...

FERNANDO PÉREZ ARELLONA DIYOR KI:

2018-11-19 12:36:04

"MUTFAĞIMDAKI TÜM DINAMIZM VE EVRENSELLIĞIN YANINDA EN BÜYÜK ILHAM KAYNAĞIM GELENEKSEL YEMEK KITAPLARI"

DETAYLAR...

KAHVALTI - BURAK ZAFER

2018-11-19 12:20:09

"Kahvaltı yapmam şart. Herhangi bir kahvaltı değil, doğru bir kahvaltı..."

DETAYLAR...

DİJİTAL KÜLTÜRDE BESLENME

2018-02-21 17:58:06

DİJİTAL KÜLTÜRDE BESLENME: AĞIZ SULANDIRAN KİMLİK PERFORMANSLARI

DETAYLAR...

Ev Yapımı Snickers

2017-02-13 19:20:49

Karamel, çikolata ve tuzlu fıstık; aynı lezzette buluşursa ne olur? Tabii ki kahve eşliğinde çatal çatal keyfine doyulmayacak bir lezzet şöleni olur. Gastronometro mutfağında mükemmel lezzetlere imza atan şefimiz Tayfun Karayel; bu kez de bu muhteşem üç lezzetin uyumunu eşsiz bir snickers tarifinde buluşturdu. Görüntüsüyle de ağızları sulandıran bu tarifle sizleri baş başa bırakıyoruz.

DETAYLAR...

Av

2017-01-30 12:53:28

Bundan milyonlarca yıl önce, Doğu Afrika fay hattında meydana gelen muazzam bir kırılma sonucu, tamamiyle ormanlık olan bu bölge, bu büyük tektonik değişimin sonucu olarak yavaş yavaş ağaçlarını kaybetmiş ve savana dönüşmüştür. Fay hattının kırılmasından önce ağaçlarda yaşamakta olan otçul bir primat türü düze inmek zorunda kalmıştır...

DETAYLAR...

İstanbul İçin Balık Vakti

2016-10-27 20:52:47

İstanbul ve balık denilince insanın aklına hâlâ ilk lüfer gelir. Çünkü lüfer romantik zamanların balığıdır. Şöyle bir yandan Boğaz’ı seyredip -artık isteyen bir tepeden, isteyen bir kıyıdan- bir yandan da lüferi yemek; tabi kibarca..

DETAYLAR...

Gastronometro'da yaz böyle geçti!

2016-09-09 16:12:51

Eylül ayı tüm güzelliğiyle geldi; bize çok da özel bir ödül getirdi. Üstelik 1. yaşımızı kutlamanın mutluluğu da var, daha ne olsun! Peki siz buralarda yokken biz neler yaptık? Gastronometro’da yaz mevsiminin nasıl geçtiğini bir kez daha hatırlayalım…

DETAYLAR...

Vedat Milor Gastronometro'da!

2016-08-09 09:45:37

Gastronometro misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Bu haftanın konuğu ise Vedat Milor oldu.

DETAYLAR...